КОВАЧЕВИЋ: ПРОБЛЕМЕ РЈЕШАВАМО У ХОДУ

Предсједник Борца Брако Ковачевић ових дана има пуне руке посла. Јесењи дио Премијер лиге улази у завршницу, до краја су остала још два кола, гостовање Сарајеву на Кошеву и меч против Широког Бријега у Бањалуци. Након тога играчи ће на паузу, на коју би требали отићи пуних џепова. Управа на челу са Ковачевићем труди се да обезбједи средства.

– Не сумњам да ће момци и у ова два кола дати све од себе да направе добар резултат. Мислим да имамо шта да покажемо и на Кошеву, те да се побједом над Широким опростимо од наших навијача за ову полусезону. Са друге стране, ми као управа трудимо се да они на одмор оду задовољни и намирени што се финансија тиче. Знате у каквом времену живимо, није лако, али успјећемо. Гледајте, легенда нашег клуба, Момчило Боби Спасојевић ми је једном приликом рекао, да ни 70-их година кад се живјело у стабилном систему није било довољно новца а камоли сад. Морамо бити свјесни у каквом времену живимо. Још нешто, лако је финансирати мале клубове као што су Крупа, Какањ и тако даље, много је теже одржавати озбиљне системе и велике клубове какав је Борац.

Били сте поново у Београду на састанку са челним људима Црвене звезде?

– Јуче сам поново на Маракани имао један састанак са предсједником црвено-бијелих Светозаром Мијаиловићем, те почасним предсједником Црвене звезде Драганом Џајићем. Циљ састанка је унапређње сарадње два клуба прије свега кад је у питању омладинска школа. За људе из Звезде Борац је клуб број један у Републици Српској. Свјесни су и они какве је играче наша школа изњедрила и колико њих је и играло у црвено – бијелом дресу. Упознати су такође и са одличним резултатима које ове сезоне постижу наше млађе категорије. Са друге стране Звездини клинци преузимају примат у Србији, клуб много улаже у инфраструктуру и то је нешто што и ми можемо преписати, да тако кажем код нас. Има ту још неких ствари које ће се десити у будућности. Не бих сад све да откривам. Ми смо и раније имали сарадњу са Београђанима и њима није јасно како до сада то није било још интензивније.

Амбиције у зимском прелазном року?

– Знате да ја нисам неко ко воли много да обећава. Једноставно направићемо пресјек, струка ће рећи своје па ћемо у складу с тим и дјеловати, када су у питању и тренер и појачања. У Борцу више неће играти играчи који желе брзу зараду већ играчи који су свјесни да ће им овај клуб бити на првом мјесту и значајна ставка у њиховој биографији и каријери, истакао је на крају Ковачевић.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.