|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 29.11.2017. u 12:47

KOVAČEVIĆ: PROBLEME RJEŠAVAMO U HODU

Predsjednik Borca Brako Kovačević ovih dana ima pune ruke posla. Jesenji dio Premijer lige ulazi u završnicu, do kraja su ostala još dva kola, gostovanje Sarajevu na Koševu i meč protiv Širokog Brijega u Banjaluci. Nakon toga igrači će na pauzu, na koju bi trebali otići punih džepova. Uprava na čelu sa Kovačevićem trudi se da obezbjedi sredstva.

– Ne sumnjam da će momci i u ova dva kola dati sve od sebe da naprave dobar rezultat. Mislim da imamo šta da pokažemo i na Koševu, te da se pobjedom nad Širokim oprostimo od naših navijača za ovu polusezonu. Sa druge strane, mi kao uprava trudimo se da oni na odmor odu zadovoljni i namireni što se finansija tiče. Znate u kakvom vremenu živimo, nije lako, ali uspjećemo. Gledajte, legenda našeg kluba, Momčilo Bobi Spasojević mi je jednom prilikom rekao, da ni 70-ih godina kad se živjelo u stabilnom sistemu nije bilo dovoljno novca a kamoli sad. Moramo biti svjesni u kakvom vremenu živimo. Još nešto, lako je finansirati male klubove kao što su Krupa, Kakanj i tako dalje, mnogo je teže održavati ozbiljne sisteme i velike klubove kakav je Borac.

Bili ste ponovo u Beogradu na sastanku sa čelnim ljudima Crvene zvezde?

– Juče sam ponovo na Marakani imao jedan sastanak sa predsjednikom crveno-bijelih Svetozarom Mijailovićem, te počasnim predsjednikom Crvene zvezde Draganom Džajićem. Cilj sastanka je unapređnje saradnje dva kluba prije svega kad je u pitanju omladinska škola. Za ljude iz Zvezde Borac je klub broj jedan u Republici Srpskoj. Svjesni su i oni kakve je igrače naša škola iznjedrila i koliko njih je i igralo u crveno – bijelom dresu. Upoznati su takođe i sa odličnim rezultatima koje ove sezone postižu naše mlađe kategorije. Sa druge strane Zvezdini klinci preuzimaju primat u Srbiji, klub mnogo ulaže u infrastrukturu i to je nešto što i mi možemo prepisati, da tako kažem kod nas. Ima tu još nekih stvari koje će se desiti u budućnosti. Ne bih sad sve da otkrivam. Mi smo i ranije imali saradnju sa Beograđanima i njima nije jasno kako do sada to nije bilo još intenzivnije.

Ambicije u zimskom prelaznom roku?

– Znate da ja nisam neko ko voli mnogo da obećava. Jednostavno napravićemo presjek, struka će reći svoje pa ćemo u skladu s tim i djelovati, kada su u pitanju i trener i pojačanja. U Borcu više neće igrati igrači koji žele brzu zaradu već igrači koji su svjesni da će im ovaj klub biti na prvom mjestu i značajna stavka u njihovoj biografiji i karijeri, istakao je na kraju Kovačević.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net