Крај зимске паузе: Прорадила Борчева машина

За наше фудбалере зимска пауза приведена је крају, а на први тренинг за наставак сезоне „црвено плави“ пристигли су са јасним циљем – да током прољећа наставе јуриш ка „дуплој круни“.

„Искрено, једва сам чекао да се вратим у тренажни процес. Добро смо се одморили и мене, као капитена, радује што је окосница екипе остала на окупу. Задовољни смо резултатима које смо остварили, али смо свјесни да смо тек на пола пута и мислим да можемо да пружамо још боље игре и остварујемо што боље резултате. Надам се да ће нам Бог подарити најбољу годину до сада и да ће нас здравље служити.” рекао је Срђан Граховац, капитен ФК Борац.

Наша екипа уводни дио припрема обавиће у Бањалуци, а у плану је и одигравање једне контролне утакмице до одласка у Анталију који је заказан за 23. јануар.

Током боравка у Турској форму ћемо избрусити кроз пет контролних утакмица ,а ривали су нам, за сада, руска Балтика (25.јануар) , јерменски Пјуник (29.јануар), аустријски Тирол (2.фебруар) и бугарски Крумовград (5.фебруар).

“На нама је да током прољећног дијела сезоне који неће бити нимало лак, поновимо добре игре. Немамо пуно времена за рад. Већ за мјесец дана очекује нас утакмица у Купу БиХ, а најважније је да припреме обавимо на најбољи могући начин. Окосница екипе је остала на окупу, а очекујем да додатно подигнемо ниво игре. Ово је екипа која је пуна карактера и увјерен сам да можемо да будемо још бољи.” рекао је Винко Мариновић, шеф стручног штаба ФК Борац.

Спортски сектор клуба имао је пуне руке посла током зимске паузе, а наредних дана очекује се да у Платонову улицу пристигне и нови чувар мреже.

Са неколицином фудбалера потписан је споразумни раскид сарадње, па Борчев дрес у наставку сезоне неће носити Хозе Рикардо Кортес, Рослан Барски, Милан Мијатовић, Јанез Пишек, Немања Михајловић и Федор Предраговић.

Оливер Јандрић, спортски директор ФК Борац, увјерен је да ће екипа изгледати још боље у наставку сезоне.

“Важно да на прави начин уђемо у наставак сезоне у којој нас очекују четири, веома тешке, утакмица на самом старту. Сматрам да ова екипа, након заједничких припрема, може да изгледа још боље него што је изгледала јесенас. Вјерујем да ћемо направити додатну прогресију у квалитету игре и да ћемо се на крају, сви заједно, радовати.”, истакао је Оливер Јандрић, спортски директор ФК Борац.

Клупско руководство обезбиједило је све што је неопходно да екипа има најбоље могуће услове за рад.

“Наша екипа је, у јесењем дијелу сезоне, показала да је састављена од правих момака који заслужују да играју у Борц. Видјела се велика борбеност и квалитет у нашим редовима. У прољећном дијелу нас очекује пуно изазова, а на нама свима је да их пребродимо и да на крају дођемо до жељеног циља и да освојимо титулу.” рекао је Стојан Малбашић, предсједник Скупштине ФК Борац.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.