KREĆEMO U NAPAD: BENJAMIN TATAR U FK BORAC!

Benjamin Tatar novi je fudbaler našeg kluba i prvo pojačanje u igračkom kadru za novu sezonu.

Rođen 18. maja 1994. godine, Benjamin Tatar, punu igračku afirmaciju stekao je u dresu FK Sarajevo koji je nosio na 81 utakmici.

Za to vrijeme, stekao je status jednog od najboljih fudbalera Premijer lige BiH i bio je među najzaslužnijim za dvije šampionske titule i trofej Kupa BiH koji su stigli na Koševo.

Nakon što je napustio Sarajevo, svoju igračku karijeru nastavio je u Saudijskoj Arabiji i Kuvajtu, a nakon godinu i po dana pečalbe vraća se na premijerligaške terene i po lijevom krilu špartaće u dresu FK Borac.

„Ugovor je potpisan na godinu dana uz opciju nastavka saradnje. Uvjeren sam da će Benjamin Tatar biti veliko pojačanje za naš klub, a njegov dolazak bio je i želja novog trenera Nenada Lalatovića. Sem Benjamina Tatara, sa kojim je večeras potpisan ugovor, privodimo kraju realizaciju još nekoliko transfera. Moguće je da ćemo u već u toku sutrašnjeg dana imati novine. Želimo da stvorimo kvalitetnu ekipu koja će biti u mogućnosti da ostvari najviše ciljeve.“, poručio je Bogoljub Zeljković, potpredsjednik FK Borac.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.