KRUNIĆ DO 2021. KLUB ĆE BITI JOŠ JAČI!

FK Borac produžio je danas ugovor sa trenerom Branislavom Krunićem do 2021. godine. Mladi stručnjak, koji je imao ugovor do ljeta 2020. nagrađen je za dobre rezultate i predan rad novim jednogodišnjim ugovorom. Time je uprava kluba jasno dala do znanja da cijeni sve što je Krunić uradio i da u potpunosti stoji iza njega.

-Dovođenje Branislava Krunića na klupu Borca bio je pun pogodak. Dali smo mu podršku. Ovo je nagrada za njega, jedan dodatni impuls. Spremni smo i na lošije rezultate, ukoliko eventualno dođu, ali nema potrebe sada pričati o tome. U naredna tri kola, do kraja jesenje sezone očekujemo nastavak dobrih igara i rezultata, rekao je predsjednik Borca Vico Zeljković.

Borčev šef struke zahvalio se upravi kluba na povjerenju i obećao još veći rad i angažman.

-Zahvalio bi se predsjedniku na povjerenju i na produžetku ovog ugovora. Gospodin Zeljković je još ljetos vjerovao u mene. Prošli smo težak period od početka priprema. Međutim uz podršku uprave, svih u klubu i naših navijača smo to prevazišli. Naš kratkoročni cilj, do kraja polusezone je da zadržimo treće mjesto, jer smo u zoni Evrope. Uslovi koje imamo su dobri, osjetimo podršku. Drago mi je da nastavljamo zajedno. Moram da napomenem da je ovo rijetka situacija, jer malo je klubova kod nas koji produžuju ugovor s trenerom dok aktuelni još traje, istakao je Branislav Krunić.

Prije same objave da će biti parafiran novi ugovor s aktuelnim trenerom, predsjednik Borca Vico Zeljković dotakao se i ostalih stvari. Za početak situacije u klubu.

-Situacija u klubu je stabilna. Napredujemo u svim segmentima. Naravno, uvijek ima određenih problema, ali u saradnji sa državnim organima, od kojih imamo pomoć, mi prevazilazimo te probleme. Nije bilo lako ući u ovu priču. Doveli smo dosta igrača, potreban je bio odrđeni period da se slože sve kockice da imamo ovo što je danas aktuelno. Naravno, nemoguće je pogoditi sa svim pojačanjima, jer to su stvari koje se dešavaju i u Evropi, da se neki igrači ne prilagode na novu sredinu. Nije treneru Kruniću bilo lako, ali je uspio, pohvalio je i ovom prilikom rad šefa struke Zeljković.

Pred Borcem su i veliki planovi na svim poljima.

-U narednim mjesecima ćemo nastaviti da gradimo klub. Ko dođe poslije nas imaće dobar temelj. Znate i sami kakva je situacija nas dočekala, ali smo mi uz pomoć državnih organa uspjeli sve to riješiti. Sve naše obaveze na mjesečnom nivou servisiramo. Sve se radi po ugovoru. Situacija je stabilna, kao što rekoh, ali biće još stabilnija, uvjerava Zeljković.

O generalnom sponzoru.

-Pričamo sa nekoliko velikih, potencijalnih sponzora, koji su prepoznali naš rad. Uskoro će jedan takav doći u klub, otkrio je Zeljković

O dugovanjima.

-Nema kluba koji ne duguje! Naši dugovi ne utiču na našu likvidnost. Preko 90% dugova smo riješili. Ostali su još dugovi prema nekim
dobavljačima s kojima razgovaramo, ŽAK Turs, restoran Studenac i još neki dobavljači…Dugove prema Hotelu Bosna i Brani Jankoviću smo zatvorili i ovom prilikom im se zahvaljujem, nije zaboravio Vico Zeljković.

O finansijama.

-Svaki prelazni rok moramo dizati budžet za igrače da bi bili konkurentni. Ta njihova primanja ne diktiram ja, to je zakon tržišta i njihove plate u cijelom svijetu ne mogu se porediti sa platama ljudi u običnim firmama i preduzećima. Moramo pratiti trendove, naglasio je Zeljković.

O plasmanu na tabeli, publici i ostalim planovima.

-Treći smo na tabeli i zadovoljan sam učinjenim. Bliži smo Evropi nego ikad u posljednjih nekoliko godina. Posebno hvala našim navijačima, ali i svim ostalim simpatizerima i pristalicama našeg kluba. Oni su bukvalno naš 12 igrač, koji nas gura u Evropu. A, ako hoćemo u Evropu moramo rješavati neke stvari na i oko samog stadiona. Želimo pokriti istočnu tribinu, da imamo isti komfor kao na zapadu. Trebamo srediti i južnu tribinu. Pravićemo i beton halu, tražimo i za to finansijsko rješenje. Beton hala će biti pored terena za mali fudbal, sa preko 1600 kvadrata poslovnog prostora. Do kraja godine sastaćemo se i sa Igorom Radojčićem, gradonačelnikom Banjaluke, koji nam je takođe dosta pomogao. Tema razgovora biće lokacija za novi pomoćni teren, iza Delte, da opremimo bar jedan taj teren. Inače mi moramo da promijenimo i podlogu na glavnom terenu, to ćemo rješavati naredne godine, optimistično poručuje Zeljković.

O omladinskoj školi.

-Što se ovog segmenta tiče, nismo zadovoljni! Ne ljudima, nego kako je to postavljeno. To će nam biti zadatak, da do nove godine postavimo zdrave temelje, jasan je Zeljković.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.