KRUNIĆ: ZADOVOLJAN SAM, ALI MOŽEMO JOŠ BOLJE!

Dan nakon trijumfa protiv ekipe Sutjeske (3:0) fudbaleri Borca imali su jedan trening i to jutarnji. Bio je to trening oporavka za one koji su od prvog dana u pogonu. Oni koji su počeli sa radom nešto kasnije, oni su imali kondicioni trening. Poslije podne kompletan igrački kadar išao je na oporavak u saunu i đakuzi.

Šef struke Borca Brnislav Krunić sinoć i jutros je dodatno analizirao snimak utakmice protiv Sutjeske. Ističe da je generalno zadovoljan viđenim, ali i da njegov tim ima još rezerve.

-Odigrali smo jednu utakmicu bez naboja i pritiska. Igrači koji su manje iskusni lakše su odigrali meč, dok oni sa dužim stažom nisu maksimalno „pritiskali gas“. Ipak je ovo bila prijateljska utakmica, prvenstveni mečevi su nešto drugo. Tempo i ritam nisu bili visoki, ali generalno moji momci su odigrali dobar meč. Kontrolisali smo utakmicu, osim negdje pred kraj, kad sam izvršio dosta izmjena. Imali smo dobro otvaranje i traniziciju prema napred, za razliku od meča protiv Tuzla Sitija. Što se tiče prekida, vidi se napredak u ofanzivi, a kod defanzivnih prekida možemo još puno bolje. Sve u svemu, lijepa pobjeda za nas, rekao je Krunić.

Fudbaleri Borca sutra ujutro će raditi u teretani. Popodne će se raditi na tehničko-taktičkim detaljima, što će biti uvod u sljedeću sedmicu, odnosno sljedeći mikrociklus treninga.

Uz ekipu je od danas Mladen Jovićević, član uprave kluba, a sutra će se ekspediciji Banjalučana na Zlatiboru priključiti predsjednik Vico Zeljković i direktor Dejan Lukendić.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.