|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 08.09.2015. u 19:08

KURĆUBIĆ ZADOVOLJAN RADOM NA PRIPREMAMA

Prvu prvenstvenu utakmicu nakon reprezentativne pauze fudbaleri Borca odigraće sutra (19:30 časova) na Gradskom stadionu, u okviru sedmog kola, protiv ekipe Travnika, koja se nakon prve trećine jesenjeg dijela prvenstva nalazi na 9. mjestu na tabeli sa sedam osvojenih bodova.

U prvih šest mečeva Borac je zabilježio samo jednu pobjedu i to u prvom kolu, kada je u Banjaluci savladana ekipa Željezničara (1:0). Nakon toga upisana su tri neriješena rezultata i dva poraza, zahvaljujući ćemu se klub iz Platonove ulice sada nalazi tek na 13. mjestu. Stoga je pobjeda nad timom sa Pirote imperativ, kako bi se povratilo poljuljano samopouzdanje kod igrača, ali i “mir u kući” pred derbi 8. kola na stadionu Koševo protiv aktuelnog šampiona Sarajeva.

Novoimenovani šef stručnog štaba Borca Petar Kurćubić ističe da je vrlo zadovoljan radom i zalaganjem svih igrača tokom pripremnog perioda u SRC Hajdučke vode.

– Relativno dobra stvar je što sam vođenje ekipe preuzeo u reprezentativnoj pauzi, u kojoj smo, tokom mini-priprema, obavili nekoliko prilika i dobili priliku da se međusobno upoznato. Vrlo sam zadovoljan odnosom igrača prema treninzima i obavezama i smatram da smo protekli period dobro iskoristili i sada u dobrom raspoloženju dočekujemo sutrašnju utakmicu. S obzirom da smo imali malo vremena, s obzirom na predstojeće vanredno prvenstveno kolo, dosta smo uradili. Biće nam potreban jedan dodatni period da se naviknemo jedni na druge, odnosno da se igrači naviknu na ono što ja želim da vidim na terenu, ali isto tako mislim da će ekipa već sutra bolje izgledati nego što je to bio slučaj u nekim prethodnim utakmicama i da ćemo pravim odnosom, velikom željom, disciplinom i agresijom uspjeti da zabilježimo pobjedu – rekao je novi šef stručnog štaba Velikana iz Platonove na današnjoj, debitantskoj, konferenciji za novinare.

Kurćubić ističe da u ovom trenutku posjeduje dovoljno informacija kada je u pitanju Premijer liga BiH.

– Pratio sam rezultate bh. klubova dok sam trenirao klubove u Srbiji, isto tako sam pogledao i dosta utakmica putem TV Arena sport, a takođe sam imao priliku da sa svojim bivšim klubom, Novim Pazarom, odigram dvije pripremne utakmice sa zeničkim Čelikom i mostarskim Veležom. Pogledao sam takođe i tri utakmice Borca odigrane na Gradskom stadionu, tako da sada imam dosta informacija, ali svakako da ću se još sa klubovima i ligom upoznavati tokom mog mandata na trenerskoj klupi, prvenstveno preko članova stručnog štaba koji su tu već duže vremena i upoznati su sa svim dešavanjima u prvenstvu – istakao je Kurćubić.

Štoper Nebojša Runić smatra da pobjeda nad “vezirima” neće doći u pitanje.

– Kvalitetno smo radili tokom mini-priprema, usvojili zamisli novog šefa stručnog štaba tokom ovih nekoliko dana i spremno dočekujemo sutrašnju utakmicu. Već pet mečeva smo bez pobjede i mislim da, nakon dobrog rada tokom priprema, pobjeda neće izostati – istakao je Runić.

Što se tiče igračkog kadra za sutrašnju utakmicu sa Travničanima, u kombinaciji zbog povrede neće biti Zvezdan Đorđilović, dok će između crveno-plavih stativa stajati Bojan Jović, s obzirom da će Branislav Ružić odsustvovati sa terena sve dok ne bude završen disciplinski postupak pokrenut poslije skandaloznog ponašanja prije meča sa Drinom u Zvorniku, kada je odbio da sjedi na klupi za rezervne igrače.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net