МАКСИМАЛНО ОПРЕЗНО ПРОТИВ „ФЕЊЕРАША“

Управни одбор фудбалског клуба Борац је на јучерашњој сједници именовао досадашњег играча Бранислава Крунића на мјесто спортског директора. На тој позицији Крунић ће наслиједити Дарка Љубојевића, а на свом представљању пред новинарима није крио задовољство због чињенице да је Управа баш њему поклонила повјерење.

Надам се да ћу оправдати повјерење водећих људи клуба и да ћу својим ангажманом омогућити Борцу да се стабилизује у свим сегментима. Наш циљ је излазак на европску сцену и то је приоритет до краја ове такмичарске сезоне, а током љетне паузе ћемо подузимати даље кораке у рјешавању одређених проблема. Већину играча познајем и сматрам да ова екипа може изборити зацртани циљ, а искрено се надам да ћемо се сутрашњим тријумфом учврстити на трећем мјесту – рекао је Крунић.

Након побједе у првој утакмици полуфинала Купа Републике Српске фудбалери Борца у оквиру 23. кола БХ Телеком Премијер лиге БиХ дочекују екипу Градине. Посљедњепласирани тим на табели је у досадашњем дијелу сезоне освојио само пет бодова и сигуран је путник у нижи ранг такмичења. Међутим, у Борцу не помишљају на евентуално опуштање и са одређеном дозом респекта и без потцијењивања улазе у сутрашњу утакмицу. Тренер Старчевић неће моћи рачунати на повријеђене Авдукића и Жарића, али сви остали су спремни да наставе низ непобиједивости овог прољећа.

Неколико пута сам истицао да имамо врло тежак распоред и да само квалитетан играчки кадар може изнијети терет обавеза које су постављене пред нас. Одсуство појединаца се не смије претјерано осјетити јер имамо квалитетне замјене које могу одговорити свим захтјевима. Без обзира што је Градина на посљедњем мјесту нема разлога за опуштање, наш циљ је треће мјесто и излазак на европску сцену и уколико освојимо три бода бићемо ближи остварењу тог циља – нагласио је тренер Старчевић.

Један од најбољих појединаца у сусрету против Дрине Младен Жижовић вјерује у сутрашњу побједу, иако сматра да ће требати уложити максимум напора да се савлада „жилави“ противник.

Са психолошког аспекта ово је можда и најтежи меч јер никада није лако играти унапријед добијене утакмице. Градину су већ сви отписали, али ми на терену не смијемо тако размишљати, наша је обавеза да дамо сто одсто својих могућности и, ако тако поступимо, онда позитиван резултат неће изостати – истакао је Жижовић.

Утакмицу између Борца и Градине, која почиње у 19.30 часова, судиће Антонио Бандић (Груде), са помоћницима Турудићем (Читлук) и Томасом (Дриновци).

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.