|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 19.04.2013. u 12:56

MAKSIMALNO OPREZNO PROTIV „FENJERAŠA“

Upravni odbor fudbalskog kluba Borac je na jučerašnjoj sjednici imenovao dosadašnjeg igrača Branislava Krunića na mjesto sportskog direktora. Na toj poziciji Krunić će naslijediti Darka Ljubojevića, a na svom predstavljanju pred novinarima nije krio zadovoljstvo zbog činjenice da je Uprava baš njemu poklonila povjerenje.

Nadam se da ću opravdati povjerenje vodećih ljudi kluba i da ću svojim angažmanom omogućiti Borcu da se stabilizuje u svim segmentima. Naš cilj je izlazak na evropsku scenu i to je prioritet do kraja ove takmičarske sezone, a tokom ljetne pauze ćemo poduzimati dalje korake u rješavanju određenih problema. Većinu igrača poznajem i smatram da ova ekipa može izboriti zacrtani cilj, a iskreno se nadam da ćemo se sutrašnjim trijumfom učvrstiti na trećem mjestu – rekao je Krunić.

Nakon pobjede u prvoj utakmici polufinala Kupa Republike Srpske fudbaleri Borca u okviru 23. kola BH Telekom Premijer lige BiH dočekuju ekipu Gradine. Posljednjeplasirani tim na tabeli je u dosadašnjem dijelu sezone osvojio samo pet bodova i siguran je putnik u niži rang takmičenja. Međutim, u Borcu ne pomišljaju na eventualno opuštanje i sa određenom dozom respekta i bez potcijenjivanja ulaze u sutrašnju utakmicu. Trener Starčević neće moći računati na povrijeđene Avdukića i Žarića, ali svi ostali su spremni da nastave niz nepobijedivosti ovog proljeća.

Nekoliko puta sam isticao da imamo vrlo težak raspored i da samo kvalitetan igrački kadar može iznijeti teret obaveza koje su postavljene pred nas. Odsustvo pojedinaca se ne smije pretjerano osjetiti jer imamo kvalitetne zamjene koje mogu odgovoriti svim zahtjevima. Bez obzira što je Gradina na posljednjem mjestu nema razloga za opuštanje, naš cilj je treće mjesto i izlazak na evropsku scenu i ukoliko osvojimo tri boda bićemo bliži ostvarenju tog cilja – naglasio je trener Starčević.

Jedan od najboljih pojedinaca u susretu protiv Drine Mladen Žižović vjeruje u sutrašnju pobjedu, iako smatra da će trebati uložiti maksimum napora da se savlada „žilavi“ protivnik.

Sa psihološkog aspekta ovo je možda i najteži meč jer nikada nije lako igrati unaprijed dobijene utakmice. Gradinu su već svi otpisali, ali mi na terenu ne smijemo tako razmišljati, naša je obaveza da damo sto odsto svojih mogućnosti i, ako tako postupimo, onda pozitivan rezultat neće izostati – istakao je Žižović.

Utakmicu između Borca i Gradine, koja počinje u 19.30 časova, sudiće Antonio Bandić (Grude), sa pomoćnicima Turudićem (Čitluk) i Tomasom (Drinovci).

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net