|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 19.08.2016. u 15:22

MAKSIMALNO OZBILJNO NA “LUKAMA“

Fudbaleri Borca će sutra prvi put gostovati u tekućoj sezoni Prve lige Republike Srpske. Rival pulenima Zorana Dragišića biće Sloboda iz Mrkonjić Grada, ekipa koju je sadašnji strateg crveno-plavih sa trenerske klupe predvodio tri sezone i sa Mrkonjićanima stigao do finala Kupa RS 2012. godine, u kojem je poražen upravo od Borca.

– Mislim da sam ja u ovom trenutku najkompetentniji da kažem koliko je Sloboda iz Mrkonjić Grada nezgodan i težak protivnik na svom terenu. U pitanju je ekipa koja za šefa stručnog štaba ima starog trenerskog vuka koji je mnogo toga „preturio preko glave“ i koji zna kako da pripremi tim za ovakve mečeve kao što je predstojeći sa Borcem. U ekipi Slobode ima igrača koji su nosili i dres Borca u određenim periodima kao i drugih klubova iz Premijer lige. Dakle, Sloboda je sve, samo ne ekipa koju možemo da potcijenimo i protiv koje ćemo imati lagan posao. Međutim, vrijedno smo radili u sedmici nakon pobjede nad Kozarom, držali smo kontinuitet i intenzitet treninga upravo zbog toga što znamo kakav nas posao sutra čeka. Uz sve specifičnosti koje ima teren u Mrkonjić Gradu i motiv koji će ekipa Slobode imati protiv nas, mislim da smo mi favoriti i ako budemo na nivou koji iziskuje naš put povratka u Premijer ligu, mislim da bismo mogli da odnesemo sva tri boda. Znam da nam neće biti lako i ne želim da neko od mojih igrača pomisli da će nam biti lako, ali na putu ka Premijer ligi ne možemo da biramo rivale, nevažno je da li je u pitanju domaći ili gostujući teren i nadam se nađem najboljem izdanju – rekao je danas Dragišić, istakavši da sutra ne može da računa samo na Darka Maletića i Borisa Gavrića, dok su svi ostali fudbaleri u konkurenciji za tim.

U „brejk“ na stadionu Luke ubijeđeni su i bočni fudbaleri Borca Aleksandar Kondić i Borisav Erić.

– Kao bivši igrač Slobode mogu da kažem da nas čeka izuzetno teška utakmica. Međutim, smatram da ćemo dati svoj maksimum, želimo povratak u Premijer ligu i sutra očekujemo pobjedu. Ovim putem bih se, takođe, zahvalio navijačima na dosadašnjoj podršci i očekujem da dođu u velikom broju i na utakmicu u Mrkonjić Grad – rekao je Kondić.

– Ne poznajem dovoljno tim Slobode, ali mislim da smo u ovom trenutku kvalitetniji. Dobro smo trenirali u ovoj sedmici i to bi trebalo da nam se isplati na sutrašnjoj utakmici. Ne potcjenjujemo rivala, ali daćemo sve od sebe da donesemo tri boda u Banjaluku – naveo je Erić.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net