|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 14.10.2017. u 12:31

MEČ U MOSTARU NAJBOLJA PROVJERA MOGUĆNOSTI EKIPE

Fudbaleri Borca u prvoj premijerligaškoj utakmici nakon oktobarske reprezentativne pauze, u okviru 11. kola elitnog takmičenja, odmjeriće snage sa mostarskim Zrinjskim, najdominantnijim timom u BiH u posljednje tri godine. Mostarski “plemići” su osvajali titulu šampiona Premijer lige BiH u posljednje dvije sezone, a na odličnom su putu da postanu prva ekipa kojoj je pošlo za rukom da tri godine u nizu prva stiže do cilja.

Od jula 2015. godine pa do danas, Mostarci su zabilježili samo 8 poraza u domaćem prvenstvu, a impozantan je bio niz u sezoni 2015-16, kada su spojili 15 mečeva bez neuspjeha. U dosadašnjem toku šampionata Zrinjski je od mogućih 30 osvojio čak 27 bodova (jedini poraz upisan 5. avgusta u Bijeljini), što je čak 8 više od Širokog Brijega i Željezničara, koji su na drugom, odnosno trećem mjestu.

– Gostujemo ekipi koja posjeduje timski i individualni kvalitet i koja je u posljednje 2-3 sezone najdominantnija u Bosni i Hercegovini. Tu su Handžić, Bilbija, Todorović, Stojkić, Filipović, koji su nosioci igre u punom smislu te riječi i jasno je da nas očekuje težak posao. Ovaj meč će, sigurno, pokazati naše prave mogućnosti. Biće teško parirati Mostarcima, ali jedino što tražim od ekipe je da pruži svoj maksimum u ovom trenutku – rekao je na konferenciji za novinare šef stručnog štaba Borca Zoran Milinković, istakavši da u kombinaciji za duel u Mostaru nisu Ilija Danilović (crveni karton na meču sa Radnikom) i Mladen Veselinović, koji je tek u srijedu izašao iz povrede i samo je dva dana u treningu.

Meč u Mostaru počinje u 17 časova, uz direktan prenos na BHT1.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net