|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 07.04.2015. u 18:11

NA ŠIROKI BRIJEG U POLUFINALU KUPA

Voljom žrijeba banjalučki Borac će prolaz u finale Kupa BiH tražiti preko aktuelnog lidera na tabeli BH Telekom Premijer lige BiH. U prvoj utakmici naredne srijede Borac će biti domaćin, dok će odluka o finalisti Kupa pasti na „Pecari“ 29. aprila. Računajući i prvenstveni duel ove dvije ekipe će se u dvadeset dana sastati tri puta.

Trener Borca Vlado Jagodić je bio svjestan činjenice da su svi rivali u polufinalu kvalitetni i da mu je bilo skoro svejedno koga će dobiti za protivnika.

– Nije mi se ispunila želja da revanš igramo na našem stadionu i pred našim navijačima, ali to nije razlog da ne pružimo najviše što možemo u ovom trenutku i da se pokušamo domoći finala. Široki je respektabilna ekipa, imaju samo jedan poraz ove sezone u svim takmičenjima i nijanse će odlučivati o tome ko će izaći kao pobjednik iz tog dvomeča. Obećavam borbu do posljednje atoma snage, ako rival bude bio bolji sportski ćemo mu čestitati – rekao je Jagodić.

Fudbaleri Borca u dvadesetak dana odigraće tri utakmice protiv Širokog Brijega, a Jagodić priznaje da to ne ide na ruku njegovoj ekipi.

– Široki Brijeg ima daleko širi izbor igrača, još ako se uzmu u obzir eventualni kartoni i povrede onda i nismo u nekom dobrom položaju, ali me raduje naša kompaktnost. Ovi igrači Borca su pokazali visok nivo taktičke discipline i zrelosti u utakmicama sa Sarajevom, nadam se da će i u polufinalnim mečevima biti na visini zadatka. Imam i iskustvo igranja kup utakmica protiv Širokog, sa Čelikom sam odigrao dva remija 1:1 i ispali smo na penale, pokušaću se sada revanširati – zaključio je Jagodić.

U drugom polufinalnom okršaju igraće Olimpik i Zrinjski. U polufinalu Kupa BiH za omladince Borac će igrati protiv Sarajeva, prvo na Koševu a četrnaest dana kasnije u Banjaluci.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net