НА ГРБАВИЦИ ПОКАЗАТИ КАРАКТЕР

У претходном периоду Жељезничар и Борац су одиграли неколико квалитетних утакмица, ријеч је о екипама које су „претплаћене“ на трофеје у БХ фудбалу у протекле три године. Истински спектакл је пред нама, а ко ће уздигнуте главе напустити стадион Грбавица сазнаћемо у недјељу око 21 час и 45 минута. На данашњој пресс конференцији шеф стручног штаба Слободан Старчевић је најавио одлучну игру својих изабраника у дербију кола.

– Конкуренција је знатно појачана доласком Теиновића, те опоравком Жижовића и Дугића. Још увијек није стигао сертификат за Башића, тако да он неће бити у комбинацији за недјељни меч, као ни Синиша Дујаковић. Иако смо приказали врло добру партију против Звијезде одлучили смо се појачати у одбрани и средњем реду са играчима који имају искуства и од којих ће младе снаге имати шта да науче – рекао је Старчевић.

Борис Распудић је један од оних који на свакој утакмици даје 100 одсто својих могућности. Одбрана ће бити на великим искушењима, али на великим утакмицама се постаје велики играч.

– Волим да играм дербије, на таквим мечевима не може се одиграти лоше. Жеља је да се са Грбавице вратимо непоражени, бод би нам значио пуно, а побједа би била најљепши поклон нашим навијачима – истакао је Распудић.

Борац ће играти опрезно, са жељом да умири нападе домаћих у почетку утакмице, којих ће сигурно бити јер резултати Жељезничара против Марибора и Травника намећу му императив побједе.

– Знамо да они имају императив тријумфа и управо у том њиховом „морању“ ми видимо своју шансу. Још увијек нисам одлучио којих 11 ће истрчати на терен, млади играчи су прошле суботе показали снагу и карактер, њима је непоходан континуитет утакмица како би добили на самопоуздању, али то и јесте снага Борца што у овом тренутку имамо тим од 20 играча и ко год добије шансу вјерујем да ће је оправдати – додао је Старчевић.

Утакмица Жељезничар – Борац игра се у недјељу са почетком у 19 часова и 45 минута. Главни судија је Томислав Чуић из Томиславграда, са помоћницима Хрвојем Турудићем (Читлук) и Гораном Дујаком (Оџак). Делегат меча је Радослав Кундачина из Требиња. Додајмо на крају да кадети и јуниори Борца сутра на Градском стадиону у Бањалуци играју меч 2. кола Омладинске Премијер лиге БиХ против Жељезничара. Кадети играју од 16.00 часова, а јуниори два сата касније.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.