|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 10.04.2015. u 15:19

NA „PECARI“ BEZ BIJELE ZASTAVE

Prvi od tri meča koji će Borac i Široki Brijeg odigrati u narednih 20 dana je na rasporedu sutra sa početkom u 16:30 časova na stadionu Pecara. Biće to prvenstveni okršaj u kojem domaćin želi upisati nova tri boda, dok će Banjalučani pokušati ostvariti pozitivan rezultat.

Poraz od Olimpika je u određenoj mjeri poljuljao samopouzdanje izabranicima Vlade Jagodića, ali nakon opsežne analize zaključeno je da se misli moraju okrenuti mečevima koji predstoje i u kojima treba izvući maksimum, kako u igračkom tako i u rezultatskom smislu.

Nemoguće je reći u ovom trenutku da idemo u Široki Brijeg da porazimo domaćina, jer oni imaju široku lepezu kvalitetnih igrača. Radi se o ekipi koja u tekućoj sezoni ima samo jedan poraz u svim takmičenjima, a uz to Borac je posljednji put savladao Širokobriježane na Pecari u februaru 2011. godine, u šampionskoj sezoni, kada sam takođe sjedio na trenerskoj klupi. Sve ćemo pokušati da izbjegnemo poraze slične onima iz prethodne dvije sezone, od 4:0 i 3:0. Široki Brijeg je takva ekipa koja može da odigra “tijesnu” utakmicu kao što je bio slučaj protiv Slobode i Zvijezde, ali isto tako mogu da budu izuzetno efikasni ako im to rival dozvoli – istakao je Jagodić.

Ni ovaj, kao ni prethodni mečevi, ne može da prođe bez kadrovskih problema.

Kapiten Subić juče nije trenirao zbog povrede stopala, dok je Bečelić odradio trening smanjenim intenzitetom. Kada znamo da je Široki najopasniji po boku, jasno je u kakvoj smo situaciji.

Na raspolaganju stručnom štabu sutra neće biti lijevi bek Borislav Pilipović, kojem je u srijedu pokazan žuti karton tokom zagrijavanja, pa će iskusni Pilipović propustiti ovaj duel zbog tri žuta kartona. Standarni prvotimac, štoper Ivan Kostić, istakao je da je atmosfera u ekipi, i pored poraza od Olimpika, i dalje na zavidnom nivou.

Taj poraz nas je donekle poremetio jer smo svi očekivali pobjedu kojom bismo se dodatno priključili vrhu tabele, međutim nismo uspjeli trijumfujemo i sada se okrećemo Širokom Brijegu. Sigurno je da ne putujemo na Pecaru sa bijelom zastavom – jasan je 25-godišnji štoper.

Utakmicu Široki Brijeg – Borac sudiće Edin Jakupović iz Bihaća, a direktan prenos je TV Arenasport od 16:30 časova.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net