Naši „crveno plavi“ pokazali zube moskovskom Dinamu

Pet postignutih golova uz dobru igru na obje strane, rezime je 120 minuta fudbalske predstave u Beleku. 

Naši „crveno plavi“ pokazali su zube moskovskom Dinamu, pa su uprkos porazu rezultatom 3:2 zaslužili komplimente pristigle i od strane ruskog kluba. 

Poveli smo u 24. minutu, a loptu mrežu pospremio je Momčilo Mrkaić nakon sjajnog solo prodora Envera Kulašina. 

Dinamo do izjednačenja stiže sa bijele tačke u 82. minutu, a listu strijelaca upisao se Konstantin Tukanov. 

Tri minuta kasnije Nikolas Maričalj „režira“ preokret, a Borac uzvraća preko Nikole Pejovića koji je u svojoj prvoj utakmici za naš klub postigao gol. 

Konačan rezultat, svojim drugim pogotkom postavio je Tukanov. 

„Zadovoljan sam, stvarno dobro smo odigrali. Još sam zadovoljniji jer smo dali šansu svim igračima. Mislim da ima dosta dobrih stvari koje smo radili na treningu i na nama je da i dalje radimo. Ono što je sigurno bilo dobro je to što smo dosta dobro izgledali 90 minuta, do tog izjednačenja. Kasnije je Dinamo okrenuo, ali imali smo snage za izjednačenje, nakon kojeg je došao i treći gol. Sve u svemu moramo da budemo zadovoljni jer smo imali dosta stvari koje su bile dobre i u fazi odbrane i u fazi napada. Naravno ima stvari koje morao da popravljamo, ali mislim da nakon ovog vremena koje smo dosad radili možemo biti zadovoljni“, rekao je Vinko Marinović, šef stručnog štaba FK Borac. 

Zadvoljan svojom i predstavom saigrača bio je i Momčilo Mrkaić. 

„“Došli smo ovdje da radimo, ovo nam je prva utakmica u Antaliji. Zadovoljan sam uslovima, a kada je dobar teren i dobar protivnik onda je uživanje igrati. Bilo je bitno da istrčimo dobro, da pariramo koliko možemo i to je bilo dobro.“, rekao je Mrkaić.

Pohvale na račun Borčeve igre stigle su i od Slaviše Jokanovića, šef stručnog štaba Dinama. 

„Borac je izašao tvrd, brz. Imali su na golu dobrog pojedinca koji je neke situacije dobro riješio. Organizovano su se branili, ali pretpostavljam da je u domaćem takmičenju Borac dominantniji klub. Ovdje su se pripremili kao da mi dominiramo, ali su pronašli svoje šanse, dobro su se borili“, rekao je Jokanović. 

Naredni rival našim fudbalerima je danski Vejle, a ta utakmica na programu je 4. februara.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.