|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 28.09.2012. u 15:13

NASTAVITI SERIJU DOBRIH IGARA

Sutrašnje gostovanje je jedna od ključnih utakmica za ekipu Borca. Neophodno je pružiti maksimum kako bi se upisali bodovi u sudaru sa ekipom Gradine, koja će četu Slobodana Starčevića ugostiti na stadionu GOAL u Orašju. I jedni i drugi izuzetno motivisanu ulaze u ovaj duel. Borac pokazuje kvalitet za gornji dio tabele, dok je Gradina u situaciji da mora bježati sa dna tabele. Borac je na krilima dobre igre i visoke pobjede protiv Rudara i ukoliko se ponovo takvo izdanje pozitivan rezultat ne bi smio izostati.

– Odlično smo radili u proteklih pet dana. Zadovoljan sam formom svojih izabranika i sa dosta optimizma putujemo na megdan Gradini. Utakmica koja bi mogla biti prekretnica u prvom dijelu sezone, jer sa nova tri boda znatno bi se približili vrhu tabele, ali isto tako i domaćin gaji ambicije da bi mogao upisati prvu prvenstvenu pobjedu – naglasio je Starčević.

Prvi strijelac Borca ove sezone Joco Stokić pruža odlične partije i naglašava da je uvjerljiv trijumf protiv Prijedorčana vratio potrebno samopouzdanje.

– Svjesni smo činjenice da Gradina nije sjajno krenula u novu sezonu. Imaju svojih problema i na nama je da to iskoristimo i neporaženi se vratimo iz Orašja. Očekujem tvrdu utakmicu, svi igrači su motivisani i daćemo sve od sebe da opravdamo očekivanja stručnog štaba – rekao je Stokić.

Gradina ima tri boda i nalazi se na začelju tabele. Razlog što nema kontinuiteta u rezultatskom smislu možda leži i u činjenici da su promijenili četiri trenera u dosadašnjem toku sezone.

– Oni su tražili da se utakmica odgodi kako bi riješili određene probleme u svojim redovima i kako bi se konsolidovali pred naredne mečeve. Nakon Samira Adanalića, Denisa Sadikovića i Boris Gavran je odstupio sa klupe Gradine odmah nakon poraza u Travniku, pa je za novog šefa struke postavljen Nedžad Bajrović, koji je u dosadašnjem periodu asistirao svojim prethodnicima. Imaju dobru ekipu, ali ja se uzdam u kvalitet i snagu koju mi posjedujemo i nadam se da ćemo stvari postaviti na svoje mjesto – dodao je Starčević.

Borčevom treneru su svi igrači na raspolaganju, osim Žarića koji vuče povredu od prošle subote. Utakmicu će suditi Darko Obradović (Stolac). Njegovi pomoćnici su Željko Marić (Doboj) i Almir Čišić (Mostar). Delegat meča je Đorđe Starčević iz Gradiške.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net