NASTAVLJAMO DA PIŠEMO ISTORIJU!

Fudbaleri Borca sutra protiv Linfilda u Sjevernoj Irskoj debituju u novom UEFA takmičenju Ligi konferencija, u okviru drugog kola kvalifikacija za taj kup. U našim redovima optimizma ne nedostaje, uz poštovanje prema rivalu.

-Sigurno da imamo dugo i teško putovanje do Sjeverne Irske i igramo protiv protivnika koji konstantno igra kvalifikacije za Ligu šampiona. Dominantan je u svom prvenstvu, imaju dobre uslove i igraju na nacionalnom vrhunskom stadionu. Tipična su ostrvska ekipa koja dobro igra u tranziciji, fizički su mnogo jaki, ali mislim da u ovom dvomeču imamo se čemu nadati. Naravno, uz pristup kakav smo pokazali protiv Kluža u tri poluvremena – da izbacimo prvo u Rumuniji, koje apsolutno nije bilo dobro. Mislim da smo individualno kvalitetnija ekipa, ali ako budemo ispod našeg nivoa zalaganja i borbenosti, biće nam mnogo teško. Svi igrači koji su sada u Borcu moraju da znaju kada imaju pristup kakav mogu da imaju, oni su šampionska ekipa. Ali, kada ponovimo loš pristup, i Prva liga Republike Srpske je problem. Uvijek u njima želim da budim ono najbolje. Motiv je taj koji nas pokreće od jutra, kada se probudimo, a pogotovo na utakmici. Zato mi je mnogo bitno da idemo u dobrom ambijentu. Rekao sam igračima da nam je u ovom dijelu sezone cilj Evropa. Imamo mi i prvenstvo, nismo odgađali utakmice, niti ćemo. Igraćemo sa Leotarom, ima nas dovoljno. Moramo izvući maksimum iz Evrope i nadam se da se nećemo zaustaviti na ove četiri utakmice, nego da će ih biti mnogo više. Ovo je grupa koja piše istoriju Borca. Ona je nju već ispisala titulom, pa pobjedom protiv Kluža i stalno im ponavljam da imaju šansu da je još ispisuju koliko hoće. I to niko neće moći da im oduzme, poručio je trener Borca Marko Maksimović.

Što se kadrovske situacije tiče, na gol se vraća Bojan Pavlović, a za sutrašnji okršaj biće spremni i kapiten Stojan Vranješ, ali i stub odbrane Marko Jovanović.

-Svi moramo biti ponosni na utakmicu protiv Kluža, kako igrači, tako i svi ljudi u klubu, treneri, navijači, cijeli grad. Mislim da smo javnosti u odličnom ambijentu predstavili Banjaluku i fudbal BiH. Ali, to je sport, dešava se. Mogao je rezultat biti i drugačiji, a naravno da ostaje žal što smo primili taj gol u 118. minutu. Da smo možda došli do penala, možda bismo prošli dalje. Ali, to moramo ostaviti iza sebe i biti ponosni na ono što smo pokazali, istakao je prvotimac Goran Zakarić.

Utakmica Linfild – Borac igra se sutra u Belfastu na stadionu Vindzor Park. Početak je u 20.45 časova.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.