|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 26.09.2013. u 9:21

NAVIJAČI SARAJEVA PREKINULI UTAKMICU

Derbi susret devetog kola Premijer lige između Sarajeva i Borca prekinut je u 71. minutu, nakon što su Horde zla utrčale na teren u želji da napadnu Borčeve pristalice na južnoj tribini. Nakon što su intervencijom sarajevske policije spriječeni teži incidenti, fudbaleri Borca zbog svoje sigurnosti nisu željeli da se vrate na teren. Prekid je trajao više od sat vremena, da bi na kraju delegat Radislav Kundačina iz Trebinja odlučio da se meč ne nastavi.

Epilog ove utakmice biće poznat danas, kada će vanredno zasjedati i Disciplinska i Takmičarska komisija Fudbalskog saveza BiH.

Što se tiče same utakmice, u prvih 45 minuta Borac je prijetio preko Igora Žuržinova i to u tri navrata, dok je Sarajevo stvorilo samo jednu ozbiljniju priliku i to preko najboljeg strijelca u tekućoj sezoni Nikole Komazeca.

Na startu drugog poluvremena Husref Musemić izbršio je dvije izmjene: teren su napustili Vusljanin i Kovačević, a zaigrali su Travančić i Radovac. To je u potpunosti razdrmalo igrače Sarajeva, koji su sve do prekida meča napadali svim silama ka golu Borca. Pokušavali su Osmanagić, Komazec, Bišanović.. ali Borac se vrlo dobro branio.

 I onda, u 71. minutu, nekoliko navijača Sarajeva sa upaljenim bakljama utrčalo je na teren u želji da napadne Lešinare. Nakon prekida od sat vremena, meč nije nastavljen, a kako će biti registrovan i kakvu će kaznu snositi Fudbalski klub Sarajevo, biće poznato danas.

(fkborac.net)

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net