НЕНАД ГАВРИЛОВИЋ ИСПРАЋЕН У ПЕНЗИЈУ

Прослављени фудбалер, а касније и тренер Великана из Платонове Ненад Гавриловић, испраћен је синоћ у пензију. У Трофејној сали на Градском стадиону, пред великим бројем гостију, организован је испраћај легендарног Борчевог бека у пензију, након што је пуних 48 година провео у вољеном клубу као играч и тренер.

Гавриловић је дебитовао за „црвено-плаве“ 25. јуна давне 1966. године у утакмици у Пули између Истре и Борца, у којој су домаћи тријумфовали резултатом 3:2. Био је члан генерације Борца која је 1970. године одвела Бањалучане по други пут у елитно југословенско фудбалско друштво. Каријеру је завршио у 30. години, а након тога се на наговор Хусније Фазлића посветио тренерској каријери, у којој је био једнако успјешан. Остаће упамћен као Фазлићев помоћник 1988. године, када је Борац освојио Куп Југославије побједом над Црвеном звездом. У раду је помагао и Илији Миљушу, Јосипу Кужеу…

На испраћају у пензију, Гавриловићу су пригодне поклоне уручили директор Борца Роберт Зрилић, бивши фудбалер Дарко Љубојевић, ветерани клуба Џавид Гунић, Драган Којић и Јеленко Радоњић, бивши предсједник Живко Станић, садашњи шеф стручног штаба Винко Мариновић, те Матија Ђукић, син бившег капитена Борца Горана Ђукића.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.