|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 09.09.2014. u 9:47

NENAD GAVRILOVIĆ ISPRAĆEN U PENZIJU

Proslavljeni fudbaler, a kasnije i trener Velikana iz Platonove Nenad Gavrilović, ispraćen je sinoć u penziju. U Trofejnoj sali na Gradskom stadionu, pred velikim brojem gostiju, organizovan je ispraćaj legendarnog Borčevog beka u penziju, nakon što je punih 48 godina proveo u voljenom klubu kao igrač i trener.

Gavrilović je debitovao za “crveno-plave” 25. juna davne 1966. godine u utakmici u Puli između Istre i Borca, u kojoj su domaći trijumfovali rezultatom 3:2. Bio je član generacije Borca koja je 1970. godine odvela Banjalučane po drugi put u elitno jugoslovensko fudbalsko društvo. Karijeru je završio u 30. godini, a nakon toga se na nagovor Husnije Fazlića posvetio trenerskoj karijeri, u kojoj je bio jednako uspješan. Ostaće upamćen kao Fazlićev pomoćnik 1988. godine, kada je Borac osvojio Kup Jugoslavije pobjedom nad Crvenom zvezdom. U radu je pomagao i Iliji Miljušu, Josipu Kužeu…

Na ispraćaju u penziju, Gavriloviću su prigodne poklone uručili direktor Borca Robert Zrilić, bivši fudbaler Darko Ljubojević, veterani kluba Džavid Gunić, Dragan Kojić i Jelenko Radonjić, bivši predsjednik Živko Stanić, sadašnji šef stručnog štaba Vinko Marinović, te Matija Đukić, sin bivšeg kapitena Borca Gorana Đukića.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net