НОВА ЕРА ФУДБАЛСКОГ КЛУБА БОРАЦ – ПОЧЕТАК КОНЦЕПТА “ЕВРОПСКИ БОРАЦ“

Данас, 1. јуна 2017. године, почиње нова ера функционисања и развоја Фудбалског клуба Борац! Након освојене титуле у Првој лиги Републике Српске и избореног повратка у Премијер лигу, елитни ранг бх. фудбала, руководство Великана из Платонове наставља са пројектом и концептом „Европски Борац“, који за циљ има стварање стабилног, снажног и просперитетног клуба како у БиХ, тако и на европској сцени.

Управни одбор клуба је пред почетак такмичења у Првој лиги Републике Српске, односно након испадања из Премијер лиге у мају 2016. године, пред себе, за период од годину дана поставио два приоритета: освајање шампионске титуле у Првој лиги Републике Српске односно експресан повратак у Премијер лигу и израдњу помоћног терена са вјештачком травом, иза сјеверне трибине Градског стадиона у Бањалуци.

Поносно кажемо да су оба циља испуњена, али већ од данас прошлост морамо да оставимо иза себе и окренемо се будућности, у којој нас очекује, прије свега, прегршт захтјевних задатака. Први је, свакако, проналазак разних начина за финансирање клуба, а прва два корака на том путу су организација донаторске вечери, која ће бити одржана 16. јуна на Градском стадиону са почетком у 19:30 часова и продаја спонзорских пакета Фудбалског клуба Борац свим заинтересованим привредним субјектима како у Бањалуци, тако и у Републици Српској и Босни и Херцеговини, а који су већ у понуди.

Један од циљева свакако је и стварање респектабилне екипе која ће се већ у првој такмичарској сезони по повратку у Премијер лигу борити за пласман на међународну сцену. Потрага за новим шефом стручног штаба, након смјене Вулета Тривуновића, експресно је завршена с обзиром да је данас јавности представљен досадашњи тренер јуниорског погона Жељко Врањеш, који је са споменутом селекцијом у сезони 2016-17 освојио пехар намијењен шампиону Омладинске лиге БиХ Запад.

Такође, са поносом можемо да истакнемо да смо, на обострано задовољство, већ продужили уговоре са четворицом фудбалера која су наступала за Борац у Првој лиги Републике Српске (Иван Делић, Илија Даниловић, Владан Даниловић и Предраг Зекановић), те довели једно појачање за наредни период у лику искусног штопера и рођеног Бањалучанина Немање Јаничића.

На овоме не мислимо да станемо, напротив. Пројекат стварања одличне екипе за премијерлигашке наступе тек је почео, ради се даноноћно како бисмо такмичење у елити бх. фудбала дочекали што је могуће спремнији и вјерујемо да неће бити никаквих проблема да тако и буде!

Клуб као што је Борац не може и не смије да се задовољава само наступом у Премијер лиги и играњем против Жељезничара, Сарајева, Зрињског, Широког Бријега… Борац, као носилац фудбала у Републици Српској, мора да стреми ка највишем, мора да тежи томе да, у годинама које слиједе, буде успјешнији, функционалнији и стабилнији од споменутих клубова. То је наша жеља, али и мотив и звијезда водиља, како бисмо армији навијача Борца пружили што више разлога за радост у предстојећем времену.

Све док Врбас Бањалуком тече, Борац живјеће!!!

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.