|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 01.06.2017. u 17:45

NOVA ERA FUDBALSKOG KLUBA BORAC – POČETAK KONCEPTA “EVROPSKI BORAC“

Danas, 1. juna 2017. godine, počinje nova era funkcionisanja i razvoja Fudbalskog kluba Borac! Nakon osvojene titule u Prvoj ligi Republike Srpske i izborenog povratka u Premijer ligu, elitni rang bh. fudbala, rukovodstvo Velikana iz Platonove nastavlja sa projektom i konceptom „Evropski Borac“, koji za cilj ima stvaranje stabilnog, snažnog i prosperitetnog kluba kako u BiH, tako i na evropskoj sceni.

Upravni odbor kluba je pred početak takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske, odnosno nakon ispadanja iz Premijer lige u maju 2016. godine, pred sebe, za period od godinu dana postavio dva prioriteta: osvajanje šampionske titule u Prvoj ligi Republike Srpske odnosno ekspresan povratak u Premijer ligu i izradnju pomoćnog terena sa vještačkom travom, iza sjeverne tribine Gradskog stadiona u Banjaluci.

Ponosno kažemo da su oba cilja ispunjena, ali već od danas prošlost moramo da ostavimo iza sebe i okrenemo se budućnosti, u kojoj nas očekuje, prije svega, pregršt zahtjevnih zadataka. Prvi je, svakako, pronalazak raznih načina za finansiranje kluba, a prva dva koraka na tom putu su organizacija donatorske večeri, koja će biti održana 16. juna na Gradskom stadionu sa početkom u 19:30 časova i prodaja sponzorskih paketa Fudbalskog kluba Borac svim zainteresovanim privrednim subjektima kako u Banjaluci, tako i u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, a koji su već u ponudi.

Jedan od ciljeva svakako je i stvaranje respektabilne ekipe koja će se već u prvoj takmičarskoj sezoni po povratku u Premijer ligu boriti za plasman na međunarodnu scenu. Potraga za novim šefom stručnog štaba, nakon smjene Vuleta Trivunovića, ekspresno je završena s obzirom da je danas javnosti predstavljen dosadašnji trener juniorskog pogona Željko Vranješ, koji je sa spomenutom selekcijom u sezoni 2016-17 osvojio pehar namijenjen šampionu Omladinske lige BiH Zapad.

Takođe, sa ponosom možemo da istaknemo da smo, na obostrano zadovoljstvo, već produžili ugovore sa četvoricom fudbalera koja su nastupala za Borac u Prvoj ligi Republike Srpske (Ivan Delić, Ilija Danilović, Vladan Danilović i Predrag Zekanović), te doveli jedno pojačanje za naredni period u liku iskusnog štopera i rođenog Banjalučanina Nemanje Janičića.

Na ovome ne mislimo da stanemo, naprotiv. Projekat stvaranja odlične ekipe za premijerligaške nastupe tek je počeo, radi se danonoćno kako bismo takmičenje u eliti bh. fudbala dočekali što je moguće spremniji i vjerujemo da neće biti nikakvih problema da tako i bude!

Klub kao što je Borac ne može i ne smije da se zadovoljava samo nastupom u Premijer ligi i igranjem protiv Željezničara, Sarajeva, Zrinjskog, Širokog Brijega… Borac, kao nosilac fudbala u Republici Srpskoj, mora da stremi ka najvišem, mora da teži tome da, u godinama koje slijede, bude uspješniji, funkcionalniji i stabilniji od spomenutih klubova. To je naša želja, ali i motiv i zvijezda vodilja, kako bismo armiji navijača Borca pružili što više razloga za radost u predstojećem vremenu.

Sve dok Vrbas Banjalukom teče, Borac živjeće!!!

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net