NOVI PREMIJERLIGAŠKI ISPIT: BORAC DOČEKUJE VELEŽ

Na treninzima fudbalera Borca sve pršti od rada, ali šef stručnog štaba Vinko Marinović, itekako je svjestan da je za svaku promjenu vrijeme, kojeg nema, ključni faktor. Nakon pobjede nad Zrinjskim, uslijedio je poraz na „Pecari“, a Marinović kaže da se ekipa još uvijek privikava na nove zahtjeve.

„Pobijedili smo Zrinjski, a za neku seriju dobrih rezultata potrebno je mnogo dobrog rada. Potrebno je napraviti sistem, nije to nimalo lako. Sve zahtijeva vrijeme, koje mi, nažalost, nemamo. Nije to ono kako ja želim da izgleda. Još upoznajem ekipu, nisam učestvovao u selektiranju ekipe. Protiv Zrinjskog smo odigrali sa dobrom energijom, bili manje-više kvalitetniji u svim fazama igre i mislim da je to bila dobra utakmica. U Širokom Brijegu smo pravili dosta grešaka i na našu žalost domaći su to iskoristili i došli do prednosti. Igrali smo zatim bolje, stvorili nekoliko prilika, koje nismo iskoristili. Sada moramo ući sa dobrom energijom i željom. Radili smo ove sedmice kako bismo popravili segmente koji nisu bili dobri, iako je vrijeme veoma kratko. Znam da ekipa može i nadam se da ćemo dati sve od sebe kao protiv Zrinjskog. Nadam se da nam se greške neće ponavljati i da ćemo doći do pozitivnog rezultata.„, rekao je Marinović.

Naredni ispit je utakmica sa Veležom, koja se igra u subotu u Novom Gradu sa početkom u 16.00 časova.

„Dolazi nam Velež, ekipa koja je posljednju utakmicu odigrala zaista dobro i pobijedila Tuzlu siti 4:0. Gledali smo tu utakmicu, u svim fazama bili su izuzetno kvalitetni. Radi se o ekipi koja je igrala Evropu, pa stoga igra promjenljivo, ali polako izlaze iz krize. Imaju iskusnog trenera i igrače koji dugo igraju Premijer ligu BiH, tako da nam u goste dolaze sa puno samopouzdanja“, poručio je Marinović.

S dolaskom Vinka Marinovića, u startnoj postavi ustalio se Alen Jurilj. Ne krije da su ga saigrači odlično prihvatili što mu je olakšalo period adaptacije. Ističe da ekipa posjeduje kvalitet, a da utakmica sa Zrinjski treba da bude putokaz za nastavak sezone.

„Dočekujemo ekipu Veleža, koja je lošije ušla u prvenstvo, ali to nas ne smije zavarati. Dvije godine zaredom igraju Evropu, dosta igrača već dugo igra zajedno, ali vjerujem da niko protiv nas kada igramo na domaćem terenu ne može biti favorit. Nadam se da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu. Zrinjski može biti pokazatelj kako treba da igramo. Novi trener je stigao, još usvajamo njegove ideje, tako da smo prvu sedmicu mogli na treninzima vidjeti šta očekuje od nas. Mislim da će to u narednom periodu biti sve bolje, jer imamo mnogo kvalitetnih pojedinaca, iskusnih i dobrog trenera i ako uđemo u seriju i uvežemo par dobrih rezultata trebalo bi da budemo tamo gdje nam je mjesto.“, kaže Jurilj.

Stručni štab neće moći da računa na Dejana Melega, Nikolu Andrića i Milana Spremu, dok se debi Nikole Ninkovića očekuje tek nakon reprezentativne pauze.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.