ОБАВЉЕНА ПРОЗИВКА НА ГРАДСКОМ СТАДИОНУ

У Трофејној сали Градског стадиона данас је обављена прозивка фудбалера Борца, којој су поред директора клуба Радмила Шиповца, спортског директора Дарка Љубојевића и шефа Стручног штаба Славише Божичића присуствовало 27 фудбалера. Међу њима и тројица новајлија: Славиша Дугић, Јоцо Стокић и Далибор Козић, док се долазак голмана Асмира Авдукића очекује око 19.00 часова, када је заказан и први тренинг. На прес конференцији тренер Божичић је упознао новинаре са планом припрема:

– Комплетан ток припрема обавићемо у Бањалуци, јер би одласком на другу дестинацију изгубили доста времена, а овако ћемо се лакше адаптирати на услове који нас очекују уочи првих европских утакмица. Задовољан сам играчким кадром са којим располажем у овом тренутку, мада треба знати да прелазни рок још траје и да ће у клуб стићи још који играч. Оно што нам је сада приоритет је освајање Купа РС, а за ту утакмицу конкуришу играчи који су завршили претходну сезону, што значи да не могу рачунати на појачања. Оправдано одсутни са данашње прозивке су Срђан Граховац, који је са младом репрезентацијом БиХ, Бранислав Крунић, који полаже Б тренерску лиценцу и Асмир Авдукић, који ће се у току дана прикључити екипи – рекао је Божичић.

Доста тога је урађено у прелазном року, већина играча из прошле сезоне је продужила уговоре, а осим пристиглих новајлија очекује се долазак још једног фудбалера.

– Марко Живковић је сјајан задњи везни фудбалер, који јако много трчи, веома је борбен и храбар, тако да нам је такав тип играча недостајао, поготово након што је Распудић пребачен на мјесто штопера. Играчи који су дошли су потписали уговор на двије године, а преостало је да још обавимо разговоре са старосједиоцима (Жижовић, Стајић, Марковић и Крунић) те на тај начин комплетирамо листу играча за предстојећу сезону – истакао је Љубојевић.

Капитен Борца Драшко Жарић је међу првима продужио уговор и од њега се очекује да својом борбеношћу и искуством допринесе новим успјесима Борца.

– Надам са да ће се нови играчи брзо уклопити и да ће период адаптације бити кратак. Очекујем да у новој сезони наставимо са добрим резултатима, а у томе ће нам помоћи и наши навијачи, који су нам недостајали у завршници протекле сезоне – рекао је Жарић.

Прво искушење фудбалер Борца очекује у суботу у Мркоњић Граду, гдје бране трофеј намијењен побједнику Купа РС. 25. јуна је жријеб за прво претколо квалификација за Лигу Европе, а прва европска утакмица је 5. јула. Клуб су напустили Максимовић и Кајкут, док је Стакић већ потисао за Рудар из Велења. Немања Билбија се вратио у Војводину и чека се информација у вези његовог статуса, уколико буде позајмљен Борац ће га покушати ангажовати. На прозивци је било укупно 27 фудбалера и нема сумње да их очекује велика борба за Борчев дрес.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.