|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 05.06.2012. u 13:16

OBAVLJENA PROZIVKA NA GRADSKOM STADIONU

U Trofejnoj sali Gradskog stadiona danas je obavljena prozivka fudbalera Borca, kojoj su pored direktora kluba Radmila Šipovca, sportskog direktora Darka Ljubojevića i šefa Stručnog štaba Slaviše Božičića prisustvovalo 27 fudbalera. Među njima i trojica novajlija: Slaviša Dugić, Joco Stokić i Dalibor Kozić, dok se dolazak golmana Asmira Avdukića očekuje oko 19.00 časova, kada je zakazan i prvi trening. Na pres konferenciji trener Božičić je upoznao novinare sa planom priprema:

– Kompletan tok priprema obavićemo u Banjaluci, jer bi odlaskom na drugu destinaciju izgubili dosta vremena, a ovako ćemo se lakše adaptirati na uslove koji nas očekuju uoči prvih evropskih utakmica. Zadovoljan sam igračkim kadrom sa kojim raspolažem u ovom trenutku, mada treba znati da prelazni rok još traje i da će u klub stići još koji igrač. Ono što nam je sada prioritet je osvajanje Kupa RS, a za tu utakmicu konkurišu igrači koji su završili prethodnu sezonu, što znači da ne mogu računati na pojačanja. Opravdano odsutni sa današnje prozivke su Srđan Grahovac, koji je sa mladom reprezentacijom BiH, Branislav Krunić, koji polaže B trenersku licencu i Asmir Avdukić, koji će se u toku dana priključiti ekipi – rekao je Božičić.

Dosta toga je urađeno u prelaznom roku, većina igrača iz prošle sezone je produžila ugovore, a osim pristiglih novajlija očekuje se dolazak još jednog fudbalera.

– Marko Živković je sjajan zadnji vezni fudbaler, koji jako mnogo trči, veoma je borben i hrabar, tako da nam je takav tip igrača nedostajao, pogotovo nakon što je Raspudić prebačen na mjesto štopera. Igrači koji su došli su potpisali ugovor na dvije godine, a preostalo je da još obavimo razgovore sa starosjediocima (Žižović, Stajić, Marković i Krunić) te na taj način kompletiramo listu igrača za predstojeću sezonu – istakao je Ljubojević.

Kapiten Borca Draško Žarić je među prvima produžio ugovor i od njega se očekuje da svojom borbenošću i iskustvom doprinese novim uspjesima Borca.

– Nadam sa da će se novi igrači brzo uklopiti i da će period adaptacije biti kratak. Očekujem da u novoj sezoni nastavimo sa dobrim rezultatima, a u tome će nam pomoći i naši navijači, koji su nam nedostajali u završnici protekle sezone – rekao je Žarić.

Prvo iskušenje fudbaler Borca očekuje u subotu u Mrkonjić Gradu, gdje brane trofej namijenjen pobjedniku Kupa RS. 25. juna je žrijeb za prvo pretkolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a prva evropska utakmica je 5. jula. Klub su napustili Maksimović i Kajkut, dok je Stakić već potisao za Rudar iz Velenja. Nemanja Bilbija se vratio u Vojvodinu i čeka se informacija u vezi njegovog statusa, ukoliko bude pozajmljen Borac će ga pokušati angažovati. Na prozivci je bilo ukupno 27 fudbalera i nema sumnje da ih očekuje velika borba za Borčev dres.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net