ОБАВЉЕНА ПРОЗИВКА, СУТРА НОВА СЈЕДНИЦА

Фудбалери бањалучког Борца, заједничким окупљањем које је одржано јутрос у Трофејној сали на Градском стадиону, кренули су са припремама за прољећни дио сезоне у којем их очекује борба за опстанак у Премијер лиги како се не би поновиле 2005. и 2007. година, када је клуб из Платонове улице морао да напусти елитни ранг и заигра у Првој лиги Републике Српске. На прво окупљање дошла су 24 фудбалера, оправдано су била одсутна тројица, а раду са сениорским тимом прикључени су јуниори Далибор Милић и Саша Поповић.

Жељко Врањеш, којем је као шефу стручног штаба истекао уговор са Борцем 31. децембра, рекао је да постоји план припрема за прољећну полусезону, али да ништа конкретно неће моћи да се уради док се не „посложе коцкице одозго“, односно изабере ново руководство, Исто би могло да буде именовано сутра увече, за када је зазакана нова ванредан сједница Скупштине.

– Својим играма и резултатима у првом дијелу сами себи смо наметнули обавезу да морамо да исправљамо те ствари и изборити опстанак. Смијешно је и жалосно да се Борац бори за опстанак, умјесто да се боримо за Европу. План припрема зависи од конституисања Управе. Евидентно је да ћемо првих седам дана радити овдје, још не знамо тачно гдје. Али овдје ћемо радити седам дана, док се не искристалише екипа, а онда постоји могућност да наставак припрема обавимо у топлијим крајевима. Када ћемо на припреме то вам не могу рећи, све зависи од управе клуба. Екипа ће се спремити, са евентуалним појачања, ако их доведемо, бићемо спремни да се боримо за опстанак. Треба да посложимо коцкице одозго, а онда радити све остале ствари. План припрема постоји. Није једноставно радити у овим условима, али ми морамо почети радити. Без обзира шта се деси на скупштини наше је да радимо, а на члановима управног одбора је да обезбиједе услови да се ради. Први услов је да се исплати плата да се може доћи на тренинг – истакао је Врањеш на данашњем обраћању фудбалерима и представницима медија.

Директор у оставци Роберт Зрилић истакао је је нови предсједник, врло вјероватно, пронађен, а током дана требало је да стигне његова кандидатура, те да је договор постигнут синоћ на одређеном састанку.

(fkborac.net)

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.