ОДИГРАНА РЕВИЈАЛНА УТАКМИЦА ВЕТЕРАНА

Утакмица ветерана Борца и Црвене звезде привукла је око 1 000 гледалаца на Градски стадион, а повод је био Борчев јубилеј 25 година од освајања Купа Југославије. Било је лијепо видјети на једном мјесту домаће предвођене јунацима тог историјског тријумфа на челу са Каралићем, Дургутовићем, Билбијом, Малбашићем, Јаковљевићем, Кнежевићем са једне, те легенду Црвене звезде Милоша Шестића, сјајног Боровницу, хитроногог Живковића, бескомпромисног Момчиловића са друге стране.

По веома сунчаном времену публика је уживала у допадљивим потезима са обје стране. Прво је Дургутовић пробио десну страну и одлично центрирао на петерац, али покушај Кнежевића брани Сарић. На другој страни Живковић је побјегао одбрани Борца, међутим у дуелу са Каралићем ван казненог простора прави прекршај. Затим слиједи непрецизан покушај Дургутовића, а у деветој минути видјели смо одличан шут Ванића, који је лобовао Каралића, лопта се одбила од пречке право на ногу Аћимовића и то је било 0:1.

Јандрић је упутио оштар шут са ивицие шеснаестерца, али се Сарић није дао изненадити. Гости су преко брзоногог Живковића озбиљно запријетили у 10. минути, међутим његов ударац изблокирао је Станивуковић, а лопта се од пречке одбила у корнер. У 13. минути Дургутовић је донио изједначење Борцу и побрао аплаузе бањалучке публике. Шкорић је пет минута касније натјерао Каралића на ефектну параду, која је награђена пљеском.

Почетком наставка црвено-бијели долазе у вођство преко Ванића. Играло се 2 пута по 30 минута, а током утакмице су вршене „летеће“ измјене јер је спарно вријеме, али и недостатак кондиције код већине ветеран утицао на то да многи од њих траже предах.

46. минути Митровић из слободног ударца погађа пречку. Три минуте касније Станивуковић шутира из велике даљине, али је замало био непрецизан. До краја утакмице Бенић је могао донијети изједначење, али није успио претворити центаршут Кнежевића у погодак. Живковић је пријетио из контри на другој страни, а Митровићев шут у посљедњим тренуцима зауставио је Шмања. Остало је 1:2 за Београђане, који су били за нијансу бољи, али резултат је на овом сусрету био у другом плану. Домаћин је одао захвалност и признање својим пријатељима из Црвене Звезде што су увеличали овај јубилеј.

БОРАЦ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:2

Стадион: Градски у Бањалуци

Гледалаца: 1 000

Судија: Ваљић (Бањалука)

Стријелци:, 0:1. Аћимовић (3.), 1:1 Дургутовић (13.), 1:2 Ванић (31.)

БОРАЦ: Каралић, Малбашић, Ђукић, Билбија, Мариновић, Јаковљевић, Дургутовић, Јандрић, Кнежевић, Љубојевић, Бенић. Још су играли: Шмања, Врховац, Ковачевић, Петреш, Дивљак, Станивуковић, Трнинић, Врањеш.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Сарић, Момчиловић, Аћимовић, Чула, Мусовић, Боровница, Шкорић, Стевовић, Ванић, Шестић, Живковић. Још су играли: Катић, Б. Николић, З. Николић, Жикић, Туркаљ, Митровић, Ђурић.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.