|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 13.05.2013. u 19:32

ODIGRANA REVIJALNA UTAKMICA VETERANA

Utakmica veterana Borca i Crvene zvezde privukla je oko 1 000 gledalaca na Gradski stadion, a povod je bio Borčev jubilej 25 godina od osvajanja Kupa Jugoslavije. Bilo je lijepo vidjeti na jednom mjestu domaće predvođene junacima tog istorijskog trijumfa na čelu sa Karalićem, Durgutovićem, Bilbijom, Malbašićem, Jakovljevićem, Kneževićem sa jedne, te legendu Crvene zvezde Miloša Šestića, sjajnog Borovnicu, hitronogog Živkovića, beskompromisnog Momčilovića sa druge strane.

Po veoma sunčanom vremenu publika je uživala u dopadljivim potezima sa obje strane. Prvo je Durgutović probio desnu stranu i odlično centrirao na peterac, ali pokušaj Kneževića brani Sarić. Na drugoj strani Živković je pobjegao odbrani Borca, međutim u duelu sa Karalićem van kaznenog prostora pravi prekršaj. Zatim slijedi neprecizan pokušaj Durgutovića, a u devetoj minuti vidjeli smo odličan šut Vanića, koji je lobovao Karalića, lopta se odbila od prečke pravo na nogu Aćimovića i to je bilo 0:1.

Jandrić je uputio oštar šut sa ivicie šesnaesterca, ali se Sarić nije dao iznenaditi. Gosti su preko brzonogog Živkovića ozbiljno zaprijetili u 10. minuti, međutim njegov udarac izblokirao je Stanivuković, a lopta se od prečke odbila u korner. U 13. minuti Durgutović je donio izjednačenje Borcu i pobrao aplauze banjalučke publike. Škorić je pet minuta kasnije natjerao Karalića na efektnu paradu, koja je nagrađena pljeskom.

Početkom nastavka crveno-bijeli dolaze u vođstvo preko Vanića. Igralo se 2 puta po 30 minuta, a tokom utakmice su vršene “leteće” izmjene jer je sparno vrijeme, ali i nedostatak kondicije kod većine veteran uticao na to da mnogi od njih traže predah.

46. minuti Mitrović iz slobodnog udarca pogađa prečku. Tri minute kasnije Stanivuković šutira iz velike daljine, ali je zamalo bio neprecizan. Do kraja utakmice Benić je mogao donijeti izjednačenje, ali nije uspio pretvoriti centaršut Kneževića u pogodak. Živković je prijetio iz kontri na drugoj strani, a Mitrovićev šut u posljednjim trenucima zaustavio je Šmanja. Ostalo je 1:2 za Beograđane, koji su bili za nijansu bolji, ali rezultat je na ovom susretu bio u drugom planu. Domaćin je odao zahvalnost i priznanje svojim prijateljima iz Crvene Zvezde što su uveličali ovaj jubilej.

BORAC – CRVENA ZVEZDA 1:2

Stadion: Gradski u Banjaluci

Gledalaca: 1 000

Sudija: Valjić (Banjaluka)

Strijelci:, 0:1. Aćimović (3.), 1:1 Durgutović (13.), 1:2 Vanić (31.)

BORAC: Karalić, Malbašić, Đukić, Bilbija, Marinović, Jakovljević, Durgutović, Jandrić, Knežević, Ljubojević, Benić. Još su igrali: Šmanja, Vrhovac, Kovačević, Petreš, Divljak, Stanivuković, Trninić, Vranješ.

CRVENA ZVEZDA: Sarić, Momčilović, Aćimović, Čula, Musović, Borovnica, Škorić, Stevović, Vanić, Šestić, Živković. Još su igrali: Katić, B. Nikolić, Z. Nikolić, Žikić, Turkalj, Mitrović, Đurić.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net