|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 29.05.2013. u 21:45

ODRŽANA VANREDNA SJEDNICA UO

U Trofejnoj sali na Gradskom stadionu danas je održana vanredna sjednica Upravnog odbora Fudbalskog kluba Borac na kojoj se raspravljalo isključivo o nedobijanju licence za nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Na današnjem zasjedanju odlučeno je da se pošalje dopis Evropskoj fudbalskoj federaciji u kojem se iznose argumenti koji bi Banjalučanima mogli da pomognu da UEFA donese odluku Borcu u korist. U nastavku vijesti Vam prenosimo dopis u cjelosti.

EVROPSKA FUDBALSKA FEDERACIJA

UEFA – NION

Poštovana gospodo,

Obraćamo Vam se u nadi da ćete razumjeti naše opravdano nezadovoljstvo činjenicom da je N/F SBiH dodijelio licencu za učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope klubu (Zrinjski Mostar) koji je u Premijer ligi BiH na kraju sezone zauzeo deveto mjesto, a nije dodijelio licencu FK Borac Banjaluka, koji je u toj istoj ligi zauzeo treće mjesto.

FK Borac je jedan od najtrofejnijih klubova u BiH, sa dugom tradicijom, osnovan 1926. godine, bio pobjednik Kupa bivše Jugoslavije, osvajač Mitropa kupa 1992. godine, a u posljednje tri godine izborio je izlazak na evropsku scenu.

Krajem prošle godine klub je došao u tešku krizu u organizacionom i finansijskom smislu, kompletna uprava je podnijela ostavku, tako da je u drugom i trećem mjesecu ove godine klub bio pred gašenjem.

Grad Banjaluka i Fudbalski savez Republike Srpske preduzeli su sve korake da ne dođe do gašenja kluba.

Dana 2.4.2013. godine održana je skupština kluba na kojoj je izabrano novo rukovodstvo. Za samo mjesec i po dana rada na zadovoljstvo svih fudbalskih radnika klub je stabilizovan u organizacionom i finansijskom smislu, a takođe ni sportski rezultati nisu izostali, pa je Borac zauzeo treće mjesto u Premijer ligi BiH. S obzirom da je nova uprava formirana poslije kritičnog datuma 31.03.2103. godine, te ista nije mogla znati za finansijske obaveze prema nekim igračima, ali po saznanju za navedena dugovanja odmah smo reagovali i do 15. maja isplatili sva potraživanja (oko 12 000 evra).

Prema tome, samo zbog kašnjenja u isplati, N/F SBiH je na veoma grub način eliminisao FK Borac iz takmičenja u UEFA, bez ikakvog razumijevanja navedene situacije.

Napominjemo takođe da je grad Banjaluka, koji ima oko 300 000 stanovnika, u posljednje tri godine u rekonstrukciju Gradskog stadiona uložio preko 5 miliona evra, da je u finansijskom i drugom pogledu stao uz klub, da Borac ima najveću posjetu u odnosu na sve druge klubove u BiH i da klub, sa ovako dugom tradicijom, infrastrukturom i organizacijom, a pogotovo što je to pravo ostvario na fudbalskom terenu, treba da bude učesnik kvalifikacija za Ligu Evrope.

Zbog svega navedenog najljubaznije Vas molimo da razmotrite ovo naše kratko pismo, te da po potrebi tražite izjašnjenje N/F SBiH, a i dodatna objašnjenja koja ćemo Vam dostaviti na vaše insistiranje, a sve u cilju ispravljanja nepravde koja je učinjena našem klubu.

Upoznati smo i sa pravilnikom o licenciranju klubova za UEFA takmičenja koji, pored određenih imperativnih normi, predviđa i mnoga izuzeća koja se mogu primijeniti i u našem slučaju.

Naš klub je spašen u posljednji čas, pobijedio je fudbal, ali u toj slamci spasa i boljeg napretka FK Borac, fudbala u BiH i fudbala uopšte, tražimo Vaše razumijevanje, tako da nam se omogući da nastupimo u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

S poštovanjem,

                                                                                                  PREDSJEDNIK FK BORAC

                                                                                                               Mr Slobodan Radulj

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net