|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 08.06.2015. u 19:50

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Vlado Jagodić, koji je na trenersku klupu Velikana iz Platonove sjeo u martu zamijenivši dotadašnjeg šefa stručnog štaba Vinka Marinovića, održao je danas u prostorijama kluba konferenciju za novinare, na kojoj je analizirao proteklu sezonu, u kojoj je Borac osvojio peto mjesto u Premijer ligi i nastupio u polufinalu Kupa BiH.

Na početku današnjeg obraćanja predstavnicima medija Jagodić je govorio o određenim statističkim podacima, navodeći prvenstveno da je Borac četvrti tim u ligi po prosjeku godina, a da je u posljednjoj utakmici, protiv Veleža u Mostaru, prosjek godina ekipe bio 21,4. U protekloj premijerligaškoj sezoni fudbaleri Borca su na 30 utakmica postigli 26 golova, od čega na Gradskom stadionu čak 19. Borac je treći najuspješniji domaći tim, iza Širokog Brijega, sa učinkom od 11 pobjeda, 2 neriješena rezultata i 2 poraza, osvojivši 35 bodova. Na gostujućim stadionima u 15 mečeva zabilježene su tri pobjede, pet neriješenih rezultata i 7 poraza, uz samo sedam postignutih golova.

Jagodić se, takođe, osvrnuo i na rekordere u pojedinim segmentima, pa je tako najviše nastupa zabilježio Asmir Avdukić (27), najefikasniji je bio Joco Stokić (10 golova), a najviše žutih kartona pokazano je Uglješi Radinoviću (12).

Nakon iscrpne analize statističkih parametara, Vlado Jagodić je akcenat stavio na jedno od gorućih pitanja – igrački kadar. Nova sezona, prema Jagodićevim riječima, počinje već 25. jula, a ugovori su istekli čak jedanaestorici igrača.

– Upoznat sam sa činjenicom da uprava kluba planira da u narednih 7 dana izvrši 1-2 transfera, kako bi se “prodisalo”, odnosno isplatila određena potraživanja kako bivših, tako i sadašnjih igrača. Naredna sjednica Skupštine kluba, koja bi mogla mnogo stvari da pojasni, biće održana 1. jula, ali Borac ne može i ne smije da čeka taj datum kako bi krenuo sa rješavanjem igračke ukrštenice. Kostur tima za narednu sezonu bi trebalo da bude poznat od 15. do 21. juna, određenim igračima su istekli ugovori, a sinoć je razgovorano sa 6 potencijalnih novajlija. U protekloj sezoni dres Borca je nosio 31 igrač od ukupno 33 koliko je bilo u zapisniku, a optimalan broj fudbalera je 22 plus 3 golmana – istakao je Jagodić.

Jagodić je prisutnim novinarima predočio i plan priprema za narednu sezonu Premijer lige, u kojoj će, kao što je već poznato, u niži rang ispasti čak šest posljednjeplasiranih timova.

– Prozivka je zakazana za 21. jun, 22. i 23. juna biće obavljena medicinska testiranja, a od 24. do 29. juna ekipa će trenirati na Balkani. Od 2. do 17. jula boraviće se na pripremama u Sloveniji, a generalna proba biće odigrana 18. jula, sedam dana prije starta nove sezone – rekao je Jagodić, koji nije mogao da potvrdi da će i naredne sezone sasvim sigurno biti novi trener Velikana iz Platonove.

– Obavio sam razgovor sa upravom kluba, koja mi je ponudila da nastavim da radim započeti posao, a da mogu da napustim klub ukoliko bi se pojavila inostrana ponuda koja bi me zadovoljila. Taj potez klupskih čelnika je donekle rizičan, ali im se zahvaljujem na ukazanom povjerenju – naveo je Jagodić.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net