ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА УО

Фудбалски клуб Борац данас је на сједници УО добио новог потпредсједника. У питању је Недо Кесић, директор ХЕ на Врбасу, који је тачно прије два мјесеца кооптиран у Управни одбор нашег клуба.

Предсједник Борца Срђан Шупут рекао је након данашње сједнице УО да је именовање Кесића логичан избор.

Недо Кесић је много помогао Борцу у ранијем периоду, један је од важнијих спонзора овог спортског колектива и мислим да нисмо погријешили са његовим избором, а на наредној сједници УО кооптираћемо још једног члана јер морамо да обавимо додатне консултације са челнцима Града Бањалука – рекао је Шупут, истакавши да ће до петка или суботе бити јаснија ситуација око останка Дарка Малетића у Борцу, те да ће сасвим сигурно црвено-плави дрес сљедеће сезоне носити бивши Борчев играч Немања Видаковић и члан Јавора Огњен Петровић, који би у Борцу био на позајмици.

Предсједник Борца још једном се осврнуо и на доношење Закона о спорту на нивоу Републике Српске, који би умногоме помогао клубовима да изађу из катастрофалне финансијске ситуације у којој се налазе.

Потребно је извршити приватизацију клубова, односно мора се знати титулар. Нацрт Закона, који би требало да угледа свјетлост дана до краја године, одредиће да ли ће клубови постати акционарска друштва или ће приватизација бити обављена путем јавно-приватног партнерства. Чињеница је да Закон мора да буде донесен што прије јер је његово доношење једини начин да се клубови извуку из тешке ситуације – истакао је Шупут.

Иначе, на данашњој сједници УО комплетиран је и стручни штаб и то именовањем Михајла Самарџије, који је нови кондициони тренер.

(fkborac.net)

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.