|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 23.07.2013. u 18:53

ODRŽANA SJEDNICA UO

Fudbalski klub Borac danas je na sjednici UO dobio novog potpredsjednika. U pitanju je Nedo Kesić, direktor HE na Vrbasu, koji je tačno prije dva mjeseca kooptiran u Upravni odbor našeg kluba.

Predsjednik Borca Srđan Šuput rekao je nakon današnje sjednice UO da je imenovanje Kesića logičan izbor.

Nedo Kesić je mnogo pomogao Borcu u ranijem periodu, jedan je od važnijih sponzora ovog sportskog kolektiva i mislim da nismo pogriješili sa njegovim izborom, a na narednoj sjednici UO kooptiraćemo još jednog člana jer moramo da obavimo dodatne konsultacije sa čelncima Grada Banjaluka – rekao je Šuput, istakavši da će do petka ili subote biti jasnija situacija oko ostanka Darka Maletića u Borcu, te da će sasvim sigurno crveno-plavi dres sljedeće sezone nositi bivši Borčev igrač Nemanja Vidaković i član Javora Ognjen Petrović, koji bi u Borcu bio na pozajmici.

Predsjednik Borca još jednom se osvrnuo i na donošenje Zakona o sportu na nivou Republike Srpske, koji bi umnogome pomogao klubovima da izađu iz katastrofalne finansijske situacije u kojoj se nalaze.

Potrebno je izvršiti privatizaciju klubova, odnosno mora se znati titular. Nacrt Zakona, koji bi trebalo da ugleda svjetlost dana do kraja godine, odrediće da li će klubovi postati akcionarska društva ili će privatizacija biti obavljena putem javno-privatnog partnerstva. Činjenica je da Zakon mora da bude donesen što prije jer je njegovo donošenje jedini način da se klubovi izvuku iz teške situacije – istakao je Šuput.

Inače, na današnjoj sjednici UO kompletiran je i stručni štab i to imenovanjem Mihajla Samardžije, koji je novi kondicioni trener.

(fkborac.net)

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net