ОКУПИЛИ СЕ ФУДБАЛЕРИ БОРЦА

fkb

Тренеру Дарку Војводићу на првом окупљању јавило се 20-ак момака. Једини новајлија је Демир Јакуповић из Рудар Приједора, један од најбољих стрелаца Прве лиге РС. Посао је завршен и са Николм Мазићем из Звијезде 09. Кажимо и то да су данас присутни били и млади играчи Турањанин, Арсић и Кујунџић, а клуб су напустили Ојданић, Јаничић, Зекановић, Карић и Веселиновић. Ситуација је специфична јер се чека одлука европске Куће фудбала у ком такмичењу ће наредне сезоне играти Борац, Премијер лиги или Првој лиги РС. Уколико опција буде Лига РС припреме ће почети 4 или 5. јула.

– За мене је мало специфична ситуација, очекивао сам и да ћемо ове године играти Премијер лигу БиХ. Мало каснимо кад је у питању Премијер лига, надам се да ћемо се успјети некако скупити. Имамо доста непланираних одлазака, видјећемо каква је ситуација наредних дана. Сигурно је да се морамо појачати, без обзира коју лигу будемо играли, рекао је тренер Борца Дарко Војводић.

fkb2

Спортски директор Марко Максимовић признаје да је Борац у тешком положају, али сматра да је највеће појачање останак тренера Војводића.

– Послије паузе чекамо одлуку о нашем статусу, али једна ствар која је ријешена, а која је по мени јако битна, је да смо ријешили питање тренера и у наредном периоду имамо човјека који је завршио јако тежак задатак у прошлој сезони. Како год то неком звучало ми сматрамо да је опстанак Борца, узимајући све у обзир, јако велики успјех. То је заслуга свих у клубу, али апострофирао бих шефа јер је његов печат био очигледан у обезбјеђивању спортског опстанка у Премијер лиги. Клуб је на мој приједлог уз шефов пристанак прихватио да се у наредном времену да повјерење Дарку Војводићу и то је највеће појачање за ФК Борац. Сматрам да је то по мени најважнија функција у клубу. Није флоскула да има апсолутно повјерење што се тиче екипе. Одлазака ће бити и долазака, али шеф је тај који аминује свеки одлазак и долазак. Све друго није исправно. Наравно, у границама и у складу са циљем, буџетом, рекао је Максимовић.

Одлука УЕФА у ком такмичењу ће играти Борац наредне сезоне очекује се у наредних пар дана.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.