|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 20.06.2018. u 16:02

OKUPILI SE FUDBALERI BORCA

fkb

Treneru Darku Vojvodiću na prvom okupljanju javilo se 20-ak momaka. Jedini novajlija je Demir Jakupović iz Rudar Prijedora, jedan od najboljih strelaca Prve lige RS. Posao je završen i sa Nikolm Mazićem iz Zvijezde 09. Kažimo i to da su danas prisutni bili i mladi igrači Turanjanin, Arsić i Kujundžić, a klub su napustili Ojdanić, Janičić, Zekanović, Karić i Veselinović. Situacija je specifična jer se čeka odluka evropske Kuće fudbala u kom takmičenju će naredne sezone igrati Borac, Premijer ligi ili Prvoj ligi RS. Ukoliko opcija bude Liga RS pripreme će početi 4 ili 5. jula.

– Za mene je malo specifična situacija, očekivao sam i da ćemo ove godine igrati Premijer ligu BiH. Malo kasnimo kad je u pitanju Premijer liga, nadam se da ćemo se uspjeti nekako skupiti. Imamo dosta neplaniranih odlazaka, vidjećemo kakva je situacija narednih dana. Sigurno je da se moramo pojačati, bez obzira koju ligu budemo igrali, rekao je trener Borca Darko Vojvodić.

fkb2

Sportski direktor Marko Maksimović priznaje da je Borac u teškom položaju, ali smatra da je najveće pojačanje ostanak trenera Vojvodića.

– Poslije pauze čekamo odluku o našem statusu, ali jedna stvar koja je riješena, a koja je po meni jako bitna, je da smo riješili pitanje trenera i u narednom periodu imamo čovjeka koji je završio jako težak zadatak u prošloj sezoni. Kako god to nekom zvučalo mi smatramo da je opstanak Borca, uzimajući sve u obzir, jako veliki uspjeh. To je zasluga svih u klubu, ali apostrofirao bih šefa jer je njegov pečat bio očigledan u obezbjeđivanju sportskog opstanka u Premijer ligi. Klub je na moj prijedlog uz šefov pristanak prihvatio da se u narednom vremenu da povjerenje Darku Vojvodiću i to je najveće pojačanje za FK Borac. Smatram da je to po meni najvažnija funkcija u klubu. Nije floskula da ima apsolutno povjerenje što se tiče ekipe. Odlazaka će biti i dolazaka, ali šef je taj koji aminuje sveki odlazak i dolazak. Sve drugo nije ispravno. Naravno, u granicama i u skladu sa ciljem, budžetom, rekao je Maksimović.

Odluka UEFA u kom takmičenju će igrati Borac naredne sezone očekuje se u narednih par dana.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net