ОПТИМИЗАМ ПРЕД ГОСТОВАЊЕ НА ОТОЦИ

Фудбалери Борца данас у 14 часова крећу пут Сарајева, гдје их сутра (15:00), на стадиону Отока, очекује дуел са домаћим Олимпиком, иначе директним конкурентом у борби за опстанак у Премијер лиги БиХ. И једна и друга екипа су до сада сакупиле 19 бодова те заостају седам бодова за десетим мјестом које гарантује опстанак, тако да је сутрашњи дуел од велике важности за оба тима.

Дуел са Олимпиком специфичан је из више разлога. Први је тај што је домаћа екипа одмах након првог прољећног кола именовала новог шефа стручног штаба, а познато је да нови тренер у било којој екипи уведе нешто ново што ми у овом тренутку не можемо да превидимо. Такође, Борац не може да се похвали позитивном традицијом када су у питању међусобни дуели са Олимпиком, али и поред свега тога, наша је обавеза да идемо на побједу на овом гостовању која нам доноси много. Циљ су нам три бода и желимо да већ од ове утакмице кренемо ка сигурној зони – рекао је на данашњој конференцији за новинаре шеф стручног штаба Борца Александар Јањић.

У екипу се након одрађене суспензије због црвеног картона у посљедњем јесењем колу враћа Ајдин Реџић, док у тиму због три жута картона неће бити Угљеше Радиновића. Друштво Реџићу у дефанзивној везној линији правиће Ненад Кисо, који вјерује да ће се екипа вратити у Бањалуку у побједничком расположењу.

Очекује нас тежак меч са квалитетним противником, отежавајућа околност биће нам и временске прилике које нису повољне, али вјерујемо у побједу и морамо да сакупљамо бодове како бисмо што прије побјегли из опасне зоне и, на крају, озбезбиједили опстанак у Премијер лиги – навео је Кисо.

Иначе, за сутрашњу утакмицу, поред Радиновића, не конкурише ни резервни голман Горан Вуклиш који је обновио повреду Ахилове тетиве, па ће на клупи као резерва Браниславу Ружићу сутра бити јуниор Стефан Пуповац.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.