|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 04.03.2016. u 12:29

OPTIMIZAM PRED GOSTOVANJE NA OTOCI

Fudbaleri Borca danas u 14 časova kreću put Sarajeva, gdje ih sutra (15:00), na stadionu Otoka, očekuje duel sa domaćim Olimpikom, inače direktnim konkurentom u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH. I jedna i druga ekipa su do sada sakupile 19 bodova te zaostaju sedam bodova za desetim mjestom koje garantuje opstanak, tako da je sutrašnji duel od velike važnosti za oba tima.

Duel sa Olimpikom specifičan je iz više razloga. Prvi je taj što je domaća ekipa odmah nakon prvog proljećnog kola imenovala novog šefa stručnog štaba, a poznato je da novi trener u bilo kojoj ekipi uvede nešto novo što mi u ovom trenutku ne možemo da previdimo. Takođe, Borac ne može da se pohvali pozitivnom tradicijom kada su u pitanju međusobni dueli sa Olimpikom, ali i pored svega toga, naša je obaveza da idemo na pobjedu na ovom gostovanju koja nam donosi mnogo. Cilj su nam tri boda i želimo da već od ove utakmice krenemo ka sigurnoj zoni – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare šef stručnog štaba Borca Aleksandar Janjić.

U ekipu se nakon odrađene suspenzije zbog crvenog kartona u posljednjem jesenjem kolu vraća Ajdin Redžić, dok u timu zbog tri žuta kartona neće biti Uglješe Radinovića. Društvo Redžiću u defanzivnoj veznoj liniji praviće Nenad Kiso, koji vjeruje da će se ekipa vratiti u Banjaluku u pobjedničkom raspoloženju.

Očekuje nas težak meč sa kvalitetnim protivnikom, otežavajuća okolnost biće nam i vremenske prilike koje nisu povoljne, ali vjerujemo u pobjedu i moramo da sakupljamo bodove kako bismo što prije pobjegli iz opasne zone i, na kraju, ozbezbijedili opstanak u Premijer ligi – naveo je Kiso.

Inače, za sutrašnju utakmicu, pored Radinovića, ne konkuriše ni rezervni golman Goran Vukliš koji je obnovio povredu Ahilove tetive, pa će na klupi kao rezerva Branislavu Ružiću sutra biti junior Stefan Pupovac.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net