ОСТАВИТИ СРЦЕ НА ТЕРЕНУ ЗА УСПЈЕХ

Фудбалери Борца у посљедњем премијерлигашком колу сами одлучују о својој судбини када је у питању борба за опстанак у елитном такмичењу. Изабраницима Борчета Средојевића морају да савладају екипу Витеза на Градском стадиону или резултатом 1:0 (у том случају би Борац и Витез били изједначени по броју бодова и међусобном скору, али би наш тим био у предности због боље гол-разлике) или било којом побједом са 2 и више голова разлике (2:0, 3:1, 4:1, 4:2…). Уколико би, Борац, савладао госте минималним резултатом уз постигнут гол Витеза (2:1, 3:2…), тад би Витез био у предности, а Борац би зависио од резултата утакмице Сарајево – Олимпик, гдје тим са Отоке не би смио да слави.

– Играче сам и спремао на овакав сценарио, да посљедње коло одлучује о опстанку у Премијер лиги. Ишли смо степеницу по степеницу и стигли на корак до остварења примарног циља за ову сезону. Ово су утакмице које се играју срцем, разумом и мотивацијом. Нисмо се предавали ни када смо губили бодове, није било еуфорије кад смо побјеђивали и сада смо јако близу. Надам се да ће недјељна утакмица завршити добро за нас јер овај клуб, град и навијачи то заслужују – рекао је тренер Борца Борче Средојевић на данашњем обраћању медијима.

Једно од мјеста у стартној постави заузеће Ненад Кисо, који обећава да ће, заједно са својим саиграчима, оставити срце на терену како би Борац и наредне сезоне био члан Премијер лиге.

– Као што је и тренер рекао, спремали смо се за то да посљедњи меч буде одлучујући када је у питању наша борба. Очекује нас најважнија утакмица у сезони у којој морамо да покажемо да заслужујемо да играмо у Премијер лиги. Морамо и можемо да оставимо срце на терену и уз подршку наших навијача стигнемо до успјеха и опстанка – навео је Кисо.

У конкуренцији за меч због повреда нису Борис Распудић, Тони Јовић и Милош Дујковић, Федор Предраговић је под упитником јер, према ријечима Борчета Средојевића, након повреде није у потпуности ни физички ни психолошки спреман за утакмицу, док би Дарко Малетић могао да заузме своје мјесто у екипи али ће ситуација по том питању бити јаснија након сутрашњег тренинга. У комбинацију за меч се у потпуности враћа и Армандо Манце, као и Небојша Рунић.

Утакмица са Витезом почиње у 17 часова, а главни судија је Адис Мулахасановић из Сарајева.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.