|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 13.05.2016. u 13:48

OSTAVITI SRCE NA TERENU ZA USPJEH

Fudbaleri Borca u posljednjem premijerligaškom kolu sami odlučuju o svojoj sudbini kada je u pitanju borba za opstanak u elitnom takmičenju. Izabranicima Borčeta Sredojevića moraju da savladaju ekipu Viteza na Gradskom stadionu ili rezultatom 1:0 (u tom slučaju bi Borac i Vitez bili izjednačeni po broju bodova i međusobnom skoru, ali bi naš tim bio u prednosti zbog bolje gol-razlike) ili bilo kojom pobjedom sa 2 i više golova razlike (2:0, 3:1, 4:1, 4:2…). Ukoliko bi, Borac, savladao goste minimalnim rezultatom uz postignut gol Viteza (2:1, 3:2…), tad bi Vitez bio u prednosti, a Borac bi zavisio od rezultata utakmice Sarajevo – Olimpik, gdje tim sa Otoke ne bi smio da slavi.

– Igrače sam i spremao na ovakav scenario, da posljednje kolo odlučuje o opstanku u Premijer ligi. Išli smo stepenicu po stepenicu i stigli na korak do ostvarenja primarnog cilja za ovu sezonu. Ovo su utakmice koje se igraju srcem, razumom i motivacijom. Nismo se predavali ni kada smo gubili bodove, nije bilo euforije kad smo pobjeđivali i sada smo jako blizu. Nadam se da će nedjeljna utakmica završiti dobro za nas jer ovaj klub, grad i navijači to zaslužuju – rekao je trener Borca Borče Sredojević na današnjem obraćanju medijima.

Jedno od mjesta u startnoj postavi zauzeće Nenad Kiso, koji obećava da će, zajedno sa svojim saigračima, ostaviti srce na terenu kako bi Borac i naredne sezone bio član Premijer lige.

– Kao što je i trener rekao, spremali smo se za to da posljednji meč bude odlučujući kada je u pitanju naša borba. Očekuje nas najvažnija utakmica u sezoni u kojoj moramo da pokažemo da zaslužujemo da igramo u Premijer ligi. Moramo i možemo da ostavimo srce na terenu i uz podršku naših navijača stignemo do uspjeha i opstanka – naveo je Kiso.

U konkurenciji za meč zbog povreda nisu Boris Raspudić, Toni Jović i Miloš Dujković, Fedor Predragović je pod upitnikom jer, prema riječima Borčeta Sredojevića, nakon povrede nije u potpunosti ni fizički ni psihološki spreman za utakmicu, dok bi Darko Maletić mogao da zauzme svoje mjesto u ekipi ali će situacija po tom pitanju biti jasnija nakon sutrašnjeg treninga. U kombinaciju za meč se u potpunosti vraća i Armando Mance, kao i Nebojša Runić.

Utakmica sa Vitezom počinje u 17 časova, a glavni sudija je Adis Mulahasanović iz Sarajeva.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net