ОСВОЈЕНА ЈЕСЕЊА ТИТУЛА, ВРАЋЕНО 1 500 000 КМ ДУГА

У претходних неколико дана били смо у прилици да у медијима прочитамо негативне приче о дешавањима у Фудбалском клубу Борац и овом приликом желимо да информишемо јавност о стварном стању, до сада урађеним активностима, као и онима које су планиране у будућем периоду.

Актуелно руководство, када је стигло на чело клуба, затекло је ФК Борац у предстечајном стању, међутим нисмо кукали због тога нити ћемо икада, већ смо се одмах, првог дана свог мандата, прихватили мукотрпног посла. Истина је да тренутно постоје одређена текућа дуговања, свјесни смо ситуације, али обавијештавамо јавност да је иста под контролом и да имамо рјешења. До настанка дуговања је дошло јер смо морали да враћамо дуговања из прошлости, што нам је реметило текућу ликвидност. Знали смо да ће до тога доћи због горе наведеног, али ћемо до краја текуће године ријешити већински дио текућих дуговања, као и обавезе према добављачима.

Истовремено, планирамо буџет за сљедећу годину, у којој је циљ, уз стварање финансијски стабилног клуба, санирање преосталих дуговања из прошлости, повратак у Премијер лигу и пласман на европску сцену, а у сезони након тога борба за шампионску титулу. Такође, желимо да истакнемо и чињеницу да смо кренули са рјешавањем одређених инфраструктурних питања, односно изградњом помоћних терена, послије које бисмо лакше испуњавали обавезе према Радној заједници, растеретили буџет за фудбалере и самим тим дошли и до бољих резултата и производње домаћих играча, ослањајући се на властиту омладинску школу.

Сматрамо да навијачи Борца и цјелокупна спортска јавност Бањалуке треба да препознају труд и рад актуелног руководства, како бисмо од прољећног дијела такмичења у Првој лиги Републике Српске клуб учинили стабилним и функционалним.

Током зимске паузе у Првој лиги Републике Српске, планирана је изградња ложа на западној трибини Градског стадиона, коју смо обећали на донаторској вечери. До Нове године биће завршено ограђивање помоћних терена и изграђене двије свлачионице, затим рефлектори до краја јануара, и, најважније, монтажна трибина до прољећа, те још неколико инфраструктурних пројеката. Посебно истичемо да би наведене ствари биле извршене Борчевим улагањима јер иста нису била планирана пројектом који су финансирали UEFA и Град Бањалука. Такође, у паузи између два дијела првенства одржаће се и ванредна изборна сједница Скупштине ФК Борац, на којој ће се бирати нови делегати и на којој ће се дати легитимитет актуелном руководству да настави руковођење клубом.

На крају, желимо да позовемо све суграђане којима Фудбалски клуб Борац у срцу да у суботу, 19. новембра, у 13:30 часова дођу на Градски стадион, на утакмицу посљедњег кола у јесењој полусезони против Подриња из Јање, на прославу освајања јесење титуле, како бисмо, сви заједно, помогли нашим фудбалерима да задрже или евентуално увећају предност над најближим пратиоцима.

Фудбалски клуб Борац Бањалука

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.