Пали се Борчева машина: Спремни смо за Аустрију

Након више од мјесец дана припрема куцнуо је час за прву такмичарск утакмицу у новој сезони. Наши црвено плави одлазе у Беч на мегдан Аустрији у другом колу квалификација за УЕФА Лигу конференција. „Спремни смо и мотивисани“, гласно порчују из Борчевог табора.

„Одрадили смо квалитетне припеме. Имали смо и добре противнике гђе смо виђели гђе смо и шта смо у овом моменту. Сматрам да смо, како је вријеме одмицало, изгледали све боље. Добро смо радили и са оптимизмом дочекујемо први окршај са Аустријом.” каже Винко Мариновић.

Екипа Аустрије скенирана је до танчина.

„Екипа су која игра доста агресивно, која држи 90 минута интензитет. На тренингу радимо ствари које желимо да презентујемо на терену против њих. Морамо да будемо свјесни да у оваквим утакмицама морамо да држимо фокус свих 90 минута. Харис Табаковићје најопаснији играч у екипи Аустрије. Имају два винг-бека која се убацују, долазе у саму завршницу и сигурно да из те завршнице долазе празни простори по боковима. Међутим, исто тако, праве оптерећење у фази напада. Њихов додатни квалитет је транзиција по изгубљеној лопти, гђе одмах покушавају да је освоје и уколико будемо квалитетни, сигурно ће нам остати простора за бокове. Свака екипа има своје мане, тако и Аустрија, па ћемо покушати да то искористимо.” није штедио ријечи Мариновић у анализи игре ривала.

Жеља свих у црвено плавом је да Борац остане непоражен у Бечу, а задатак да, са саиграчима, сачува мрежу допао је руку Николе Ћетковића.

„Мислим да смо се физички добро спремили за ту утакмицу и да можемо да покажемо свој пуни квалитет, као што смо показали против екипе Војводине у Новом Саду. Има нових играча који су се добро уклопили у наш систем игре. Са великим оптимизмом путујемо у Беч и надамо се што бољем и повољнијем резултату пред реванш у Бањалуци.” рекао је Ћетковић.

На трибинама Виола парка у Бечу очекује се велики број навијача нашег клуба.

„”У самој Аустрији има доста наших навијача, а ни Беч није толико далека дестинација, па очекујем и да ће доста навијача кренути из Бањалуке. Подршка са трибина биће нам ограман вјетар у леђа. Знамо колико ова утакмица значи за наш клуб и за наше навијаче.” рекао је Мариновић.

Двобој у Бечу заказан је за 27. јул са почетком у 20.30 часова. Реванш је 3.августа у истом термину на Градском стадиону у Бањалуци, а бољи из овог двомеча, у трећој рунди, иде на бољег из окршаја казахстанског Ордабасија и варшавске Легије.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.