ПИОНИРИ ПОСТАЛИ ШАМПИОНИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

У финалу завршног турнира ФС РС за пионире који је одржан у Фочи млади фудбалери бањалучког Борца били су успјешнији од Радника из Бијељине. По веома тешком времену виђена је веома динамична утакмица, млади фудбалери оба тима приказали су допадљиву игру, а виђено је и доста лијепих потеза и јаких дуела.

Повели су Бијељинци, а изједначење Борцу је донио Никола Рогић, поставивши тако и коначан резултат, али треба истаћи да су обје екипе имале неколико добрих прилика.

Како правила налажу, приступило се извођењу пенала, у којима су Борчеви дјечаци показали више концентрације и смирености. Голман Гашић, који је проглашен за најбољег голмана турнира, у првој серији брани пенал, а његови другари Вујмиловић, Бобић, Стојичић и Рогић су редом били прецизни и велико славље је могло да почне.

Нови шампиони Републике Српске су постали: Гашић, Живковић, Арсић, Бобић, Милојевић, Вребац, Турањанин, Рогић, Вујмиловић, Боснић, Стојичић, Орашанин, Божић, Чавић, Гајић, Врховац, Амиџић, Чолић и Грбић, те тренери Драган Бенић и Предраг Мајкић, а не треба заборавити ни физиотерапеута Владимира Зеца.

Тренер Драган Бенић након финала је рекао:

– У финалу је виђен одличан фудбал. Ипак, ми смо били срећнији и спретнији и заслужено носимо пехар у Бањалуку. Ово је награда за дјечаке који на сваком тренингу и свакој утакмици дају свој максимум. Пред нама је сада разигравање на нивоу БиХ и сигурно је да ћемо опет дати све од себе да на најбољи начин представимо свој клуб, град и Републику Српску.

Капитен Никола Турањанин је додао:

– Били смо права екипа. Било је тешко одиграти двије утакмице у два дана. Дали смо све један за другог и вјеровали смо у побједу. Ако се узме у обзир чињеница да тренирамо у тешким условима у касарни Козара, овај успјех је још већи. Надамо се да ће неко препознати наш труд и одрицање и да ћемо ускоро добити терен са вјештачком травом.

У утакмици за треће мјесто домаћа Сутјеска је резултатом 2:1 савладала Минерал из Теслића па ће и Фочаци, уз Борац и Радник, представљати Републику Српску на завршном разигравању за шампиона БиХ.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.