|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 27.05.2016. u 16:35

PIONIRI POSTALI ŠAMPIONI REPUBLIKE SRPSKE

U finalu završnog turnira FS RS za pionire koji je održan u Foči mladi fudbaleri banjalučkog Borca bili su uspješniji od Radnika iz Bijeljine. Po veoma teškom vremenu viđena je veoma dinamična utakmica, mladi fudbaleri oba tima prikazali su dopadljivu igru, a viđeno je i dosta lijepih poteza i jakih duela.

Poveli su Bijeljinci, a izjednačenje Borcu je donio Nikola Rogić, postavivši tako i konačan rezultat, ali treba istaći da su obje ekipe imale nekoliko dobrih prilika.

Kako pravila nalažu, pristupilo se izvođenju penala, u kojima su Borčevi dječaci pokazali više koncentracije i smirenosti. Golman Gašić, koji je proglašen za najboljeg golmana turnira, u prvoj seriji brani penal, a njegovi drugari Vujmilović, Bobić, Stojičić i Rogić su redom bili precizni i veliko slavlje je moglo da počne.

Novi šampioni Republike Srpske su postali: Gašić, Živković, Arsić, Bobić, Milojević, Vrebac, Turanjanin, Rogić, Vujmilović, Bosnić, Stojičić, Orašanin, Božić, Čavić, Gajić, Vrhovac, Amidžić, Čolić i Grbić, te treneri Dragan Benić i Predrag Majkić, a ne treba zaboraviti ni fizioterapeuta Vladimira Zeca.

Trener Dragan Benić nakon finala je rekao:

– U finalu je viđen odličan fudbal. Ipak, mi smo bili srećniji i spretniji i zasluženo nosimo pehar u Banjaluku. Ovo je nagrada za dječake koji na svakom treningu i svakoj utakmici daju svoj maksimum. Pred nama je sada razigravanje na nivou BiH i sigurno je da ćemo opet dati sve od sebe da na najbolji način predstavimo svoj klub, grad i Republiku Srpsku.

Kapiten Nikola Turanjanin je dodao:

– Bili smo prava ekipa. Bilo je teško odigrati dvije utakmice u dva dana. Dali smo sve jedan za drugog i vjerovali smo u pobjedu. Ako se uzme u obzir činjenica da treniramo u teškim uslovima u kasarni Kozara, ovaj uspjeh je još veći. Nadamo se da će neko prepoznati naš trud i odricanje i da ćemo uskoro dobiti teren sa vještačkom travom.

U utakmici za treće mjesto domaća Sutjeska je rezultatom 2:1 savladala Mineral iz Teslića pa će i Fočaci, uz Borac i Radnik, predstavljati Republiku Srpsku na završnom razigravanju za šampiona BiH.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net