ПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ ЗА НОВУ СЕЗОНУ

Јуче је у Трофејној сали на Градском стадиону одржана прозивка фудбалера Борца, чиме су и званично почеле припреме за наредну такмичарску сезону. Тренеру Влади Јагодићу, који, бар за сада, још увијек остаје шеф стручног штаба Борца, јавило се 27 играча, од чега 23 из прошле сезоне.

Црвено-плави табор још прије прозивке напустили су Милош Жеравица (Зрињски), Иван Костић (Слобода Тузла), Марко Јевтић (Витез), Борислав Пилиповић (Витез) и Владан Грујић. На јучерашњем првом окупљању нису се појавили Асмир Авдукић, којем је такође истекао уговор са клубом и који ће каријеру наставити у редовима Радника из Бијељине, и Јоцо Стокић, који је отпутовао на пробу у Јужну Африку и уколико тамо не настави свој фудбалски пут, постоје велике шансе да ће се то десити у сарајевском Жељезничару.

На прозивци су се појавили Тони Јовић и Срђан Бечелић, али како смо успјели да сазнамо, споменути двојац затражио је раскид уговора и предао папире на арбитражу због дуга који клуб има према њима.

23 прошлосезонска играча која су се јуче појавила на Градском стадиону су: Бранислав Ружић, Петар Илић, Стефан Пуповац, Срђан Бечелић, Владимир Тучић, Илија Даниловић, Небојша Рунић, Александар Субић, Огњен Петровић, Ајдин Реџић, Угљеша Радиновић, Стефан Савић, Никола Дујаковић, Драшко Лолић, Михајло Савановић, Тони Јовић, Предраг Зекановић, Милош Кукић, Лука Гајић, Синиша Дујаковић, Стефан Дујаковић, Бојан Мацановић и Душан Стевандић. Пет фудбалера ће наредних неколико дана провести на проби: Стојко Кикић (везни ред, 1993.), Слободан Лалић (одбрана, 1992.), Демир Јакуповић (напад, 1996.), Харис Међедовић (везни ред, 1996.) и Александар Срдић (десно крило, 1992.), који ће се накнадно прикључити тиму. Прозивци из оправданих разлога нису присуствовали Федор Предраговић, Елвир Кољић и Младен Илић.

Припреме ће се одвијати у три фазе. Прва ће бити обављена од 24. до 29. јуна на Балкани код Мркоњић Града, након чега ће бити познато који фудбалери путују на другу фазу припрема, која ће се одржати у Словенији од 2. до 16. јула, када ће екипа одиграти неколико пријатељских утакмица. Трећа, посљедња фаза припрема, обавиће се у Бањалуци, гдје ће бити одиграна и генерална проба пред почетак сезоне.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.