|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 22.06.2015. u 15:10

POČELE PRIPREME ZA NOVU SEZONU

Juče je u Trofejnoj sali na Gradskom stadionu održana prozivka fudbalera Borca, čime su i zvanično počele pripreme za narednu takmičarsku sezonu. Treneru Vladi Jagodiću, koji, bar za sada, još uvijek ostaje šef stručnog štaba Borca, javilo se 27 igrača, od čega 23 iz prošle sezone.

Crveno-plavi tabor još prije prozivke napustili su Miloš Žeravica (Zrinjski), Ivan Kostić (Sloboda Tuzla), Marko Jevtić (Vitez), Borislav Pilipović (Vitez) i Vladan Grujić. Na jučerašnjem prvom okupljanju nisu se pojavili Asmir Avdukić, kojem je takođe istekao ugovor sa klubom i koji će karijeru nastaviti u redovima Radnika iz Bijeljine, i Joco Stokić, koji je otputovao na probu u Južnu Afriku i ukoliko tamo ne nastavi svoj fudbalski put, postoje velike šanse da će se to desiti u sarajevskom Željezničaru.

Na prozivci su se pojavili Toni Jović i Srđan Bečelić, ali kako smo uspjeli da saznamo, spomenuti dvojac zatražio je raskid ugovora i predao papire na arbitražu zbog duga koji klub ima prema njima.

23 prošlosezonska igrača koja su se juče pojavila na Gradskom stadionu su: Branislav Ružić, Petar Ilić, Stefan Pupovac, Srđan Bečelić, Vladimir Tučić, Ilija Danilović, Nebojša Runić, Aleksandar Subić, Ognjen Petrović, Ajdin Redžić, Uglješa Radinović, Stefan Savić, Nikola Dujaković, Draško Lolić, Mihajlo Savanović, Toni Jović, Predrag Zekanović, Miloš Kukić, Luka Gajić, Siniša Dujaković, Stefan Dujaković, Bojan Macanović i Dušan Stevandić. Pet fudbalera će narednih nekoliko dana provesti na probi: Stojko Kikić (vezni red, 1993.), Slobodan Lalić (odbrana, 1992.), Demir Jakupović (napad, 1996.), Haris Međedović (vezni red, 1996.) i Aleksandar Srdić (desno krilo, 1992.), koji će se naknadno priključiti timu. Prozivci iz opravdanih razloga nisu prisustvovali Fedor Predragović, Elvir Koljić i Mladen Ilić.

Pripreme će se odvijati u tri faze. Prva će biti obavljena od 24. do 29. juna na Balkani kod Mrkonjić Grada, nakon čega će biti poznato koji fudbaleri putuju na drugu fazu priprema, koja će se održati u Sloveniji od 2. do 16. jula, kada će ekipa odigrati nekoliko prijateljskih utakmica. Treća, posljednja faza priprema, obaviće se u Banjaluci, gdje će biti odigrana i generalna proba pred početak sezone.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net