|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 16.06.2014. u 16:48

POČELE PRIPREME ZA NOVU SEZONU

Fudbaleri Borca krenuli su danas sa pripremama za novu sezonu, u kojoj je, prema riječima čelnika kluba, osnovni cilj afirmacija što većeg broja mladih i perspektivnih fudbalera. Na prozivci se danas pojavilo 28 igrača, dok su Asmir Avdukić, Fedor Predragović i Mladen Žižović bili odsutni.

Na prozivci su se pojavili: Mladen Ilić, Aleksandar Radulović, Marko Jevtić, Momir Zečević, Siniša Dujaković, Darko Đajić, Stefan Dujaković, Aleksandar Subić, Vladan Grujić, Nebojša Runić, Haris Handžić, Aleksandar Kondić, Borislav Pilipović, Dejan Tošić, Branislav Ružić, Semir Pezer, Bojan Kremenović, Aleksandar Malbašić, Aleksandar Jovičić, Adonis Špica, Nemanja Kutić, Uglješa Radinović, Bojan Macanović, Stefan Savić, Mihajlo Savanović, Draško Žarić, Dušan Stevandić i Igor Žuržinov.

Nakon prozivke, održana je i konferencija za novinare, na kojoj su se prisutnima obratili novoizabrani sportski direktor Slobodan Starčević, šef stručnog štaba Vinko Marinović i novi kapiten Borca Vladan Grujić. Ovome dodajmo i da je stručni štab na čelu sa Marinovićem pretrpio izmjene, pa će tako pomoćnici biti Zoran Dragišić i Stojan Malbašić, dok trener golmana i dalje ostaje Radovan Gajić. Takođe, potvrđeno je i da je formirana skaut-služba, kojom će rukovoditi Damir Špica i Oliver Jandrić.

Nasljednik Branislava Krunića na mjestu sportskog direktora Slobodan Starčević istakao je da će mladi igrači, koji će se tokom prve sedmice priprema nalaziti na probi, otići na kaljenje u jedan od klubova sa područja banjalučke regije, koji će ubuduće djelovati kao B tim Borca. Prema Starčevićevim riječima, u opticaju su tri kluba: BSK, Naprijed ili Krupa.

Inače, igrači Borca će u narednoj sezoni potpisivati jednu od tri vrste ugovora: stipendijski, amaterski ili profesionalni.

Takođe, Starčević je naglasio da prvi čuvar mreže Borca ostaje Asmir Avdukić, te da će danas biti vođeni pregovori sa Jocom Stokićem oko povratka u klub, ali i da se isti više ne vode sa još jednim bivšim igračem Borca Ognjenom Đelmićem.

Kada su u pitanju pripreme, šef stručnog štaba Vinko Marinović istakao je da će ekipa prvu sedmicu trenirati u Banjaluci, a onda sljedeće srijede otputovati u Sloveniju, gdje će odigrati i humanitarnu utakmicu protiv Kranja. U Sloveniji bi se ostalo pet dana, nakon čega bi uslijedio drugi dio priprema u Mrkonjić Gradu.

(fkborac.net)

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net