|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 12.04.2013. u 13:59

PO POBJEDU U PRIJEDOR

Fudbaleri Borca sutra u krajiškom derbiju gostuju u Prijedoru ekipi Rudara. Banjalučani na sutrašnje gostovanje putuju osokoljeni pobjedom nad zeničkim Čelikom kojom su se učvrstili na trećem mjestu, dok su Prijedorčani trijumfima u posljednja dva kola pobjegli iz opasne zone, te se stoga s pravom sutra očekuje kvalitetna fudbalska predstava.

Ekipa Rudar Prijedora rezultatima u posljednja dva kola podigla je atmosferu i ekipi i, kako ističu, sa dosta samopouzdanja dočekuju sutrašnji meč. Međutim, uprkos tome, smatram da mi imamo dovoljno kvaliteta da im se suprostavimo i nastavimo seriju dobrih rezultata. Što se tiče igračkog kadra, za utakmicu u Prijedoru ne računam na Dalibora Teinovića zbog viroze i Asmira Avdukića zbog povrede butnog mišića – istakao je na današnjoj pres-konferenciji šef stručnog štaba Borca Slobodan Starčević.

Pored odličnih rezultata koje postižu u proljećnom dijelu sezone, Borčevim igračima u prilog idu i rezultati direktnih konkurenata za Evropu. Međutim, Starčević ističe da ambicije ne rastu uprkos  činjenici da su se rezultati u posljednja dva-tri kola “poklopili”.

Naš prevashodni cilj je da zadržimo treće mjesto i mislim da je to odličan rezultat za ekipu koja se stvara i koja će svoj puni kvalitet pokazati u kvalifikacijama za evropska takmičenja i u narednoj sezoni Premijer lige. Smatram da je zaostatak za Željezničarom preveliki, takođe i Sarajevo posjeduje neosporan kvalitet, pa je naš realan domet u ovom trenutku treće mjesto – nastavio je Starčević.

Pojačanje Borca u prethodnim prelaznom roku Vladan Grujić takođe vjeruje u nastavak pozitivnog niza.

Znamo da je Rudar u protekla dva kola osvojio maksimalnih šest bodova, ali mi želimo da nastavimo odličan niz u proljećnom dijelu, u kojem imamo šest mečeva bez poraza. Borac u svaki meč ulazi čvrsto, sa jasnom namjerom da trijumfuje, te će tako biti i ovog puta – rekao je Grujić.

Utakmica u Prijedoru počinje u 16:30 časova, a glavni sudija je Radoslav Vukasović (Trebinje). Pomoćnici su Dalibor Drašković (I. Sarajevo) i Adnan Alispahić (Zenica), dok je četvrti sudija Dragan Skakić (Gradiška). Delegat je Izet Banda (Brčko), a posmatrač suđenja Džemal Čalija (Sarajevo).

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net