|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 21.09.2012. u 13:18

POBJEDA JE IMPERATIV

Nakon poraza u Kupu BiH protiv Čapljine atmosfera u Borcu je poljuljana i samo prvenstveni trijumfi mogu vratiti dobro raspoloženje. Vremena za tugu nema, jer već u nedjelju na Gradski stadion dolazi prijedorski Rudar. Tradicija je na strani Banjalučana, ali to treba potvrditi i na terenu. Gosti će biti izuzetno motivisani i sa dosta opreza trener Borca najavljuje nedjeljni okršaj.

– Odličan rezultat i igra iz Zenice nisu potvrđeni u Kupu BiH. Odgovornost za neuspjeh snosimo svi mi i samo tri boda u nedjelju mogu donekle popraviti utisak. Prijedorčani imaju dobar tim i odličnog trenera, a uz to i 17 miliona motiva da se vrate neporaženi iz Banjaluke. Uvijek smo u sudaru sa njima pružali dobre predstave i nema razloga da tako ne bude i ovoga puta – istakao je Starčević.

Jedna od najjačih karika u redovima Borca u dosadašnjem toku sezone je golman Asmir Avdukić. Svojim odbranama u Zenici je umnogome doprinio da se ekipa vrati uzdignute glave sa teškog gostovanja.

– Iskreno se nadam da ćemo pobjedom protiv Rudara započeti novu seriju uspješnih rezultata. Ako mislimo igrati u Evropi naredne sezone neophodno je da pobjeđujemo kući i da donosimo bodove sa strane. Svjesni smo da smo loše igrali u Čapljini i ovo je prilika da se iskupimo pred svojim navijačima. Samo dobrom igrom možemo vratiti povjerenje publike – naglasio je Avdukić.

Osim Milana Stupara, koji još uvijek nije u potunosti spreman, svi ostali igrači konkurišu za nedjeljni meč. Teinović je imao lakšu virozu i zbog toga nije putovao u Čapljinu, ali biće spreman za nedjelju.

– Iamo određeni bodovni deficit u odnosu na vodeće ekipe, ali Evropa i dalje ostaje naš prioritetni cilj. Idemo utakmicu po utakmicu i vjerujem da će naš kvalitet, koji nesumnjivo posjedujemo, doći do izražaja već u nedjelju – dodao je Starčević.

Utakmica Borac – Rudar (P) igra se u nedjelju sa početkom u 19.00 časova. Glavni sudija je Predrag Stankić (Bijeljina), njegovi pomoćnici su Adnan Alispahić (Zenica) i Jasmin Smajić (Kalesija). Delegat meča je Alija Kurtagić (Bihać). Utakmica će biti direktno prenošena na TV kanalu Arenasport 1.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net