|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 09.11.2012. u 14:05

POBJEDA SE NAMEĆE KAO IMPERATIV

Derbi meč 13. kola BH Telekom Premijer lige BiH između Borca i Širokog Brijega privlači veliku pažnju, kako ljubitelja fudbala tako i NFS BiH. Šest sudija, delegat, kontrolor i bezbjednjak krovnog saveza biće službena lica sutra na Gradskom stadionu. Iako je riječ o utakmici visokog rizika u redovima Borca se spremaju kao za svaki drugi meč. Trener Starčević na raspolaganju ima gotovo sve raspoložive snage, osim iskusnog veznjaka Dalibora Teinovića, koji ima tri žuta kartona.

Obje ekipe u ovaj susret ulaze sa najvišim ambicijama. Svojim rezultatima smo u dosadašnjem dijelu sezone i mi i oni potvrdili smo s pravom u gornjem dijelu tabele. U samoj pripremi za sutrašnji duel jasno sam stavio do znanja svojim izabranicima da moramo biti hrabri i odlučni u namjeri da ostvarimo trijumf, koji nam se nameće kao imperativ. Široki je u seriji od tri pobjede, ali su protiv Čelika u Kupu pokazali određene slabosti koje ćemo pokušati da iskoristimo. Iskusnog Teinovića će na mjestu zadnjeg veznog zamijeniti Aleksandar Radulović. Mi sa sutrašnjom pobjedom želimo započeti seriju pozitivnih rezultata, jer u posljednja dva kola igramo protiv rivala koje objektivno možemo savladati i tako smanjiti bodovnu razliku u odnosu na vodeće timove uoči nastavka sezone – istakao je Slobodan Starčević.

Kapiten Boris Raspudić će zauzeti mjesto uz desnu aut liniju, a njegov zadatak će biti da, uz pomoć saigrača iz zadnje linije, neutrališe izuzetno opasne napadače Širokog Brijega, koji su se raspucali u posljednje tri prvenstvene utakmice i postigli 13 golova.

Moramo iskoristiti njihove loše strane, a kvalitet koji posjeduju svesti na minimum. Ovom prilikom pozivam naše vjerne navijače da dođu i podrže nas u sutrašnjem derbiju, a mi ćemo dati maksimum da savladamo nama uvijek neugodnog rivala – riječi su kapitena Raspudića.

Široki Brijeg je u zadnje dvije utakmice na Gradskom stadionu osvojio četiri boda i zbog te činjenice Borac će nastojati da prekine taj niz. Utakmicu će od 17.00 časova direktno prenositi TV Arenasport 1, a sudiće ju E. Alečković iz Sarajeva sa pomoćnicima H. Bakovićem (Sarajevo) i E. Prošićem (Cazin).

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net