|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 03.10.2014. u 17:08

POBJEDA TRASIRA PUT KA VRHU

Veliki derbi 10. kola Premijer lige između Borca i Željezničara igra se u nedjelju na Gradskom stadionu sa početkom u 17 časova. I jedan i drugi tim ovaj meč dočekuju u dobrom raspoloženju: Borac je slavio u posljednje tri, a Željezničar u posljednjih pet ligaških utakmica.

Šef stručnog štaba Vinko Marinović izjavio je da su svi fudbaleri u konkurenciji za meč, izuzev Siniše Dujakovića koji ima tri žuta kartona, i spremni za megdan sa Sarajlijama.

Utakmicom sa Željezničarom nastavlja se serija derbija koje ove polusezone igramo na Gradskom stadionu. Sarajlije su, uz Široki Brijeg, jedina ekipa koja je uspjela da veže pet premijerligaških pobjeda, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Ove godine su podmladili tim, tako da nemaju toliko kvalitetnih pojedinaca kao što je bio slučaj u prethodnim sezonama, ali imaju kolektiv i to je najvažnije za njihovog trenera. Mi ćemo u ovoj utakmici igrati kao u svim do sada: angažovano, disciplinovano od prvog do posljednjeg minuta, s tim što ćemo morati da obratimo pažnju na svaki detalj jer jedna sitnica u ovakvim utakmicama može da odgovori na pitanje ko će biti pobjednik. Nadam se da će nas i navijači u velikom broju podržati na ovoj utakmici, kao što su i činili tokom cijele polusezone – rekao je Marinović, na čije riječi se nadovezao i prvi čuvar mreže Asmir Avdukić.

Ekipa je u posljednjih nekoliko kola napravila sjajne rezultate i ja se nadam da će publika to znati da prepozna i da će ispuniti Gradski stadion, te da će uživati u utakmici i našoj pobjedi. Moramo da budemo disciplinovani i da damo sve od sebe kako bismo do nje i stigli jer je Željezničar ekipa koja je godinama u vrhu domaćeg fudbala.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net