ПОБЈЕДОМ ОДШКРИНУТИ ВРАТА ЦИЉА

Фудбалери Борца сутра на Градском стадиону од 17 часова, у дербију 19. кола Премијер лиге БиХ, дочекују тузланску Слободу. Већ на прољећној премијери изабранике Александра Јањића очекује текаж испит у борби за опстанак у елитном друштв јер им у госте стиже лидер на табели, али у црвено-плавом табору влада оптимизам да ће сутра бодови остати у Бањалуци.

Слобода није пуно мијењала тим током протекле првенствене паузе, док ми јесмо и ту је основна разлика између нас и њих. Тузлаци сигурно долазе у Бањалуку са намјером да освоје три бода и тако већ сад крену ка освајању јесење титуле, али и наша је велика жеља да савладамо јесењег шампиона и тако отшкринемо врата која нам стоје на путу до нашег примарног циља, а то је опстанак у лиги – рекао је шеф стручног штаба Александар Јањић на данашњој конференцији за новинаре, истакавши да за састав неће конкурисати Ајдин Реџић (црвени картон против Младости у посљедњем колу), те Федор Предраговић и Милош Дујковић (три жута картона).

Капитен нашег тима Борис Распудић представљаће један од посљедњих бедема пред голом Бранислава Ружића. Као и Јањић, и Распудић вјерује у позитиван исход по наш тим.

Знамо ко нам долази у госте, екипа Слободе је састављена од врхунских индивидуалаца, али они не смију да нас интересују. Мене занима како ћемо ми сутра да изгледамо и уколико будемо прави на терену, побједа и славље са нашим навијачима неће изостати – навео је Распудић.

Предсједник Борца Дејан Кустурић осврнуо се на досадашњих 37 дана рада нове управе, која је у клуб стигла половином јануара.

Кад смо стигли у клуб, исти је био пред гашењем. Затекли смо дуг од 15 милиона марака, рачуни су били блокирани, покидани сви готовински токови, дуговало се администрацији, играчима и стручном штабу, генерално атмосфера око клуба је била лоша. Нова управа је пред себе поставила неколико циљева а то су успостављање одрживог система, опстанак у Премијер лиги и почетак градње помоћних терена. Успјели смо да обезбиједимо текућу ликвидност, односно остварен је приход од око 300 000 КМ и то од Града 50 000 КМ, од трансфера Синише Саничанина 50 000 КМ, потом на основу тренинг компензација 40 000 КМ, затим интерни приходи (чланарине, закуп) 15 000 КМ, па уплате спонзора и чланова УО од око 145 000 КМ… Такође, створена је одлична атмосфера пред утакмицу, тако да само од продаје карата очекујемо приход од 10 000 КМ. Организоване су врхунске припреме првог тима у износу од 50 000 КМ, исплаћени приоритетни добављачи и то у износу од 40 000 КМ, те исплаћене рате за казне по основу ранијих пресуда од 40 000 КМ. Оживљени су поједини судски процеси који су пријетили да буду неповољно завршени по клуб, уплаћена је јануарска плата свима у клубу, а током данашњег дана исплатићемо и фебруарску. Направљен је репрограм са Електрокрајином по коме је отписан дуг од око 1.3 милиона КМ, те репрограм са многим мањим повјериоцима у износу од 90 000 КМ. Обезбијеђена је и подршка Града и већ сад можемо рећи да ће 99 посто градња помоћних терена кренути са почетком грађевинске сезоне – навео је Кустурић у свом обраћању.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.